Söğüt Belediyesi’nde yıkılan bir yerden çıkan hurdaların Belediye Başkanından habersiz satıldığı, CHP ve İYİ Partili Belediye Meclis üyeleri tarafından verilen soru önergesi ile ortaya çıkarken, hurda satım işine karıştığı iddia edilen 5 Belediye personeline soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Söğüt Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclisi toplantısı soru önergesi ile adeta çalkalandı.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Belediye tarafından 3 farklı yerdeki dükkanlar geçtiğimiz günlerde yine Belediye tarafından yıkılmıştı.Yıkılan yerlerden çıkan hurdalar ise, CHP ve İYİ Partili üyeler tarafından Meclise taşındı.

Söğüt Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Belediye Başkanı İsmet Sever Başkanlığında düzenlendi. İYİ Parti ve CHP'li 4 Meclis üyesi tarafından önerge sunulurken, yapılan oylama sonrası önerge kabul edildi.

Önergede 2 İYİ Parti, 2'de CHP'li Meclis üyesinin imzasıyla, imar planında yeşil alan olarak görülen ve mülkiyeti Milli Emlak'a ait Kadastro Şeflik binası, Namlı Otel olarak ta bilinen Osmanlı Konağı önünde Belediye tarafından yapılan dükkanlar, 100.Yıl Parkı içinde bulunan iki katlı bina ile Ertuğrulgazi Türbesi sahasında Belediye tarafından yapılan pilav dağıtım yerindeki üstü saç ile kaplı olan turnikeler Belediye tarafından yıkıldı.

Yıkımları yapılan bu yerden çıkan hurdaların akıbeti hakkında Söğüt kamuoyunun ciddi iddiaları mevcut. Yıkım yapılan yerlerden çıkan hurdalar şuan nerede, yıkımdan çıkan hurdaların hangileri satılmış, satılan hurda var ise, bunlarla ilgili gerekli duyurular ve ihale işlemleri zamanında yapılmış mıdır? Kamuoyunda hurdaların el altından ihalesiz satıldığına dair oluşan iddialar doğru mu? Usulsüz bir işlem yapılmış ise, ilgililer hakkında herhangi bir işlem veya Cumhuriyet Savcılığı’na konu ile suç duyurusunda bulunuldu mu?" sorularının Belediye Başkanı İsmet Sever tarafından cevaplandırılması istendi.

Başkan Sever, bu önerge sonrası Meclis üyelerine işin takipçisi olacaklarını söyledi. Komisyon kurulup araştırma yapıldı yaklaşık değeri 80-100 bin TL arasında satıldığı iddia edilen hurdaların 5 personelin alakası olduğu belirlenirken, olayla ilgili 1'i sözleşmeli memur, 2'si Belediye’de kadrolu işçi, 2'si de Belediye taşeron firmasından toplam 5 personel hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Bu iddialar ve yaşananlar karşısında Belediye Başkanı İsmet Sever’in ne gibi bir açıklama yapacağı ise merak ediliyor?

Editör: TE Bilişim