Bilecik’te madencilik alanında 392 Milyon yatırım yapıldığını aktaran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Söğüt’te 1.92 milyon ons altın rezervi keşfedildi. Üretim sürecinde yıllık 6-7 ton altın elde edeceğimiz bu keşfimiz sayesinde 800 kardeşimize istihdam sağlayacağız”dedi.

AK Parti'nin 7. Olağan İl Kongresine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “AK Parti, yiğit anaların, eli nasırlı, alnı terli ama gönlü bu topraklar için atan cefakâr babaların hareketidir. Davamız, bu ülke ve bu millet için hizmet yoluna kendini adayanların davasıdır” diyerek konuşmasına başlayan Bakan Dönmez , “AK Parti, Söğüt’ten yedi iklime yayılan asırlık çınarın en güzel meyvesidir. Bosna’da şehit edilen mazlumların, Karabağ’da evlerinden sürülen göçmenlerin, Kıbrıs’taki kahraman Mehmetçik’in mirasına sahip çıkmış bir vefa yarışıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde “Karanlığı kapalı, aydınlığa açık” diyerek, milletimize umut olan AK Parti’mizin tüm gönüldaşlarını en içten dileklerimle kutluyorum. Sizler, bu davaya, bu hizmet yarışına ve bu büyük harekete sahip çıkmış, ecdadımızın izlerini takip etmiş gönül erlerisiniz” dedi.

“KARDEŞLİĞİMİZ DAİM, BİRLİĞİM KAİM OLSUN”

Bakan Fatih Dönmez, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımız bu hareketin ilk adımını attığında Türkiye yokluğa, fakirliğe ve adaletsizliğe mahkûm edilmişti. İnsanlar inançlarından, fikirlerinden ve hatta sahip oldukları isimlerden dolayı haksızlığa uğruyordu.

Projeler yarıda kalıyor, milletimizin alın teri adeta havaya saçılıyordu. Elektrik kesintileri günlük hayatın normal bir parçası olmuş, bazen büyük hastanelere dahi elektrik verilemiyordu.

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZI ÇARESİZ BIRAKMADIK”

Doğalgaz sadece 5 büyükşehirde vardı. Gelişmiş ülkelerden neredeyse bir asır geride yaşıyorduk. Türkiye’nin milyarları boşuna harcanmış, umutlarımız yok edilmiş, yarınlarımız üç beş kişinin çıkarı için karartılmıştı.

İşte AK Parti böyle bir Türkiye’yi, milletimizin desteğiyle dünyada birçok alanda örnek gösterilen bir konuma yükseltti. Ekonomisiyle, askeri gücüyle, hastaneleriyle, enerjide hayata geçirdiğimiz dev projelerle Türkiye’ye yeni bir çehre ve umut dolu bir gelecek inşa ettik.

Bugün, tüm dünya Kovid-19 ile nasıl mücadele edeceğim, hastanelerim nasıl yetecek diye düşünürken biz hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadık.

Tüm dünyanın geleceğini belirleyecek enerji alanında 2020 Türkiye’mizin yılı oldu. Biliyorsunuz, Karadeniz’de 405 milyarlık bir doğal gaz keşfettik. Kendi gemilerimizle, kendi insan kaynağımız ve kendi irademizle çıktığımız bu yoldan dönmeyeceğiz dedik. Şimdi ilk hedefimiz Akdeniz’de de bir keşif gerçekleştirmek.

“BAZILARI BİZİ YILDIRMAYA ÇALIŞTI”

Biz bu hedefler peşinde koşarken, Türkiye için çalışırken bazıları da bizi yıldırmaya çalıştı. Ülkemizin ilk sondaj gemisi Fatih çalışmalara başlayacak dediğimizde, ilk önce arayamazsınız dediler. Aradık. Sonra da bulamazsınız dediler. Elhamdülillah bulduk. Şimdi de bulduğunuz gazı çıkaramazsınız diyorlar. Ben de onlara diyorum ki bizim arkamızda milletimiz var, Bilecik var, Söğüt var, Milletimizin duaları var. Türkiye’nin kaynaklarını yer altında bırakmayacağız. Nasıl bulduysak öyle çıkarırız Allah’ın izniyle.

“SİYASET LAFLA DEĞİL, İCRAATLA YAPILIR”

Biz muhalefet gibi siyasetimizi yalanların, iftiralarının, laf cambazlıklarının üzerine kurmadık; AK Parti siyaseti erdem, dürüstlük ve değerler siyasetidir. Biz halkımıza verdiğimiz sözleri her zaman tuttuk. Hayal tacirliği, umut simsarlığı yapmadık.

AK Parti millet siyasetidir, milletin partisidir. Bu ülkede sivil siyasetin, demokrasinin, özgürlüklerin ve umudun partisidir. Milletimizin geleceğine hançer vurmaya çalışanların, bu ülkeyi kaos ve karanlığa sürüklemeye çalışanların her zaman karşısındadır.

AK Parti, yerliliğin ve milliliğin sembolüdür. “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” anlayışıyla Türkiye’nin özüne dönüşüne AK Parti kadroları ve Cumhurbaşkanımız önderlik etmiştir.

“KİM DÖNERSE DÖNSÜN, BİZ DÖNMEYİZ BU YOLDAN”

Biz doğu, batı, kuzey, güne demeden her yere aynı hizmeti götürüyoruz. Edirne’de ne varsa Hakkâri’de de o olsun istiyoruz. Birileri durdurmaya, yolumuza taş koymaya kalksalar da ne diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın hep dediği gibi, “Kim dönerse dönsün, biz dönmeyiz bu yoldan.”

Hem içerde hem dışarıda değerlerimize yapılan saldırılar artıyor. Sözde hak arayan uç gruplar, kıblemiz Kâbe’ye utanmaz saldırılar yapabiliyor. Üniversiteleri ipotek altına alan bu gruplar Milletimize düşmanlık yapmaya, dinimize nefret kusmaya açık açık devam ediyor. Bizleri “Öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya” yapmaya çalışıyorlar. Ancak, bizi kendi toprağımızda, dış güçlerin oyunlarıyla yenemeyecekler.

Bizler “zamanın ve mekânın emanet edildiği” bir nesil yetiştirme gayretindeyiz. Tarih şuuru, milliyet şuuru ve kişilik şuuru pusulasına sahip, ideolojilerin ve sloganların değil hakikatin peşinde koşan irfan sahibi bir gençlik... İmanına, inancına, değerlerine sahip bir gençlik… İlimde, fende en ön sıralarda, kendini geliştirmeye ve yenilemeye adamış bir gençlik… Üstad Necip Fazıl’ın Gençliğe Hitabesini bilirsiniz. Ne diyor orada, “kökü ezelde ve dalı ebedde bir sistemin aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrakine sahip bir gençlik...”İşte böyle bir gençlik inşa edecek geleceğin Türkiye’sini. Böyle bir gençlik adalet ve huzur getirecek dünyaya inşallah.

“AK PARTİ BİLECİK’E BÜYÜK HİZMETLER VERDİ”

Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyon projelerinden Şehir Hastanelerinden biri Bilecik’te inşa edildi. Hızlı tren sayesinde Bilecik, Ankara-İstanbul aksında önemli bir güzergâh haline geldi. Duble yollar ve tünellerle Bilecik’imizi diğer şehirlere hızlı ve konforlu bir ulaşım ağıyla bağladık. Bursa-Yenişehir-Bilecik yoluyla da inşallah Bilecik ve çevresi Bursa Yenişehir Havaalanına bağlanacak. Şeyh Edebali Üniversitemiz 2007 yılında kurarak hem Bilecik merkezde hem de ilçelerimizde binlerce gencimizi geleceğe hazırlıyoruz. Üçüncü Organize Sanayi Bölgesi’nin hazırlıklarına başladık. İnşallah onu da en kısa sürede tamamlayarak şehrimize ve ülkemize kazandıracağız.

“BİLECİK’E 18 YILDA TOPLAM 1,1 MİLYAR LİRALIK ENERJİ YATIRIMI YAPTIK”

Dirilişin şehri, Ertuğrul Gazi’nin, Hayma Ana’nın yurdu Bilecik hizmetlerimizle mamur oldu. Kardeşlerim, 2002’de Bilecik’e enerji alanında ne kadar yatırım yapılmıştı biliyor musunuz? Sadece 1 milyon lira. 2020’nin ilk 6 ayında üstelik salgın dönemi olmasına rağmen yaklaşık 57 milyon TL yatırım yaptık. AK Parti iktidarlarıyla son 18 yılda şehrimize toplam 1,1 milyar liralık enerji yatırımı yaptık.

Bilecik’i doğal gazla 2006’da buluşturduk. Bugün Bozüyük, Gölpazarı, Osmaneli, Pazaryeri, ve Söğütlü kardeşlerimiz doğalgazın rahatlığından istifade ediyor. Bu yıl içerisinde Dodurga’ya da doğal gaz vermeye başlayacağız inşallah.

Elektrikte de Bilecik’e yakışan yatırımları ardı ardına hayata geçirdik. Bilecik hidroelektrikten güneşe ve rüzgâra kadar birçok yenilenebilir enerji santraline ev sahipliği yapıyor. Ayrıca yapımı devam eden 2 hidroelektrik ve bir rüzgâr santralimiz var. İnşallah onları da en kısa sürede tamamlayacağız.

“SÖĞÜT’TE 1.92 MİLYON ONS ALTIN REZERVİ KEŞFEDİLDİ”

Bilecik’imizin yer altı kaynaklarını Milletimize sunmak için de 18 yıldır yatırım ve çalışmalarımızı kararlı şekilde sürdürüyoruz. Bilecik’te 18 yılda madenciliğe yaklaşık 4 milyar liralık yatırım yaptık. 2020’nin ilk altı ayında Bilecik’te madenciliğe 392 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımların güzel bir sonucu olarak Söğüt’te 1.92 milyon ons altın rezervi keşfedildi. Üretim sürecinde yıllık 6-7 ton altın elde edeceğimiz bu keşfimiz sayesinde 800 kardeşimize istihdam sağlayacağız.

“BİLECİK, OSMANLI’NIN BİR ÇADIRDAN BİR CİHAN DEVLETİNE DÖNÜŞTÜĞÜ YER”

Buradan sonra Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızla Söğüt Ertuğrul Gazi Otağı Tematik Gençlik Kampı’na geçeceğiz inşallah. Bu projeye verdikleri destekten dolayı Sayın Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’na teşekkür ederim. Bilecik, Osmanlı’nın bir yörük çadırından bir cihan devletine dönüştüğü yer. Dirilişin ve kuruluşunun şehri Söğüt’te istedik ki gençlerimiz bu tarihi burada canlı canlı yaşasın. Bu atmosferi teneffüs etsin. Atalarımızın bir zamanlar ayak bastığı bu topraklar bugün de bizlere ilham veriyor hala. Aradan 700 yıldan fazla bir zaman geçse de buradaki tarih ilk günkü gibi canlı. Ertuğrul Gazi’nin feraseti, Osman Gazi’nin kudreti, alperenleri yiğitliği bu topraklardan bizlere kalan en büyük miras. Gençlerimiz inşallah bu kampta bu sanlı tarihi daha fazla özümseyecek. Görerek, hissederek, yaşayarak kitaplarda eksik kalan kısımları kendi tecrübeleriyle tamamlayacak. Osmanlıyı, Osmanlı tarihini, Osmanlı Sultanlarını ve geleneklerini bizzat burada ilk elden deneyimleyerek öğrenecek.

“YOLUMUZ HAK YOLU”

Tüm dünyada mazlumun, kimsesizin ve haklının yanında olmayı bir görev olarak kabul eden Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, öz değerlerimize olan bağlılığımız ve milletimizden aldığımız güçle her geçen gün daha da büyük bir sorumluluğun altına giriyoruz. Türkiye’nin geleceği, çocuklarımızın yarınları ve mazlum coğrafyalar için yükümüz her geçen gün artıyor.

Bu yükün altından Allah’ın izniyle milletimizin desteğiyle kalkıyoruz. Davamız Karabağ’dan Trablus’a, Cerablus’tan Kıbrıs’a kadar haklarımızı sonuna kadar savunmak, mazlumları asla yalnız bırakmamaktır.

Girdiğimiz bu çetin mücadelede sizlerden aldığımız destek ve sizlerin yol arkadaşlığıyla yolumuzdan asla dönmeyeceğiz. Yolumuz hak yolu, davamız hak dava, kardeşliğimiz hak için kurulmuştur.

Sizleri bu duygu ve düşüncelerle selamlıyorum. AK Parti’ye ve Bilecik’e hizmeti geçen İl Başkanımız Sayın Fikret Karabıyık’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, görevi devralan İl Başkanımız Serkan Yıldırım’a ve İl Yönetimimize başarılar dilerim.”

Editör: TE Bilişim