MHP ve CHP belediye başkan adayları, Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın düzenlediği toplantıda şoför esnafıyla bir araya geldi. Nakliye ve toplu taşıma sektöründe çalışan sürücüler mesleki sorunlarını adaylarla paylaşırken, çözüm önerilerini ve vaatlerini değerlendirdiler. Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Tuzak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Bilecik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, 1 ve 6 No’lu Minibüsçüler Kooperatifi, Gülümbe Taşıyıcılar Kooperatifi, Taksici ve Servisçilerin temsilcileri katıldı.

Toplantıya katılan Bilecikli kamyoncular zor durumda olduklarını, Bien Seramik fabrikasının taşıma işlerinin kendilerinden alınmasının ardından işsiz kaldıklarını dile getirdiler ve belediyenin sorunlarına çözüm olmasını istediler.  Gülümbe kooperatifi, imzaladıkları 30 yıllık protokolün hiçe sayıldığını ve mağdur olduklarını söylerken, Taksiciler ise T plaka uygulamasına geçilmesini ve plaka bedellerinin Bilecik şartları göz önünde tutularak belirlenmesini istediler. 1 No’lu Otobüs ve Minibüsçüler Kooperatifi de, otogar içerisindeki yazıhanelerin kiralarına bir standart getirilmesini, ayrıca otogar girişinde alınan giriş ücretlerin taşıma ücretlerine göre verilmesini istediler.


Şoför esnafıyla ilk olarak MHP belediye başkan adayı Hüseyin Şensoy bir araya geldi. Seçimi kazanması durumunda yapacaklarından kısaca bahseden Şensoy, adil bir yönetim sürdüreceklerini ifade etti. Esnafın taleplerini dikkate alacaklarını ve sorunları karşılıklı konuşarak çözeceklerini belirten Şensoy, “Ben üfürükçü değilim” dedi ve toplantıya boş vaatler vermeye değil, doğru ve gerçekçi şeyler söylemeye geldiğinin altını çizidi. Kendi yönetiminde kararların muhataplarıyla birlikte alınacağını yineleyen Şensoy, vatandaşın mağdur edilmemesi için ne gerekiyorsa yapılacağını ve haklarının gözetileceğini söyleyerek, şoför esnafına bu konuda söz verdi.


Şensoy’un ardından meslek temsilcilerinin karşısına çıkan Sungur Turan, belediyede ‘empatiyle’, yani karşıdaki kişinin yerine kendini koyarak çalışacağını söyledi. 1. ve 2. OSB’nin taşıma işlerinin öncelikli olarak Bilecikli kamyonculara yaptırılması için çalışma yapacağını belirten Turan, bu konuda kamyoncuların arkasında duracağını ifade etti. “Paranın Bilecik içinde kalmasına özen göstereceğiz” diyen Turan, mevcut otogar alanına yapmayı planladığı AVM ve katlı otopark projesine ilçeler terminalini de dahil etmek için çalışacağını söyledi. Kamyoncular için yeni bir garaj, S plakaların ödemelerinde taksitlendirme ve ek zaman vaadi veren Turan, T plakalar için ihalesiz ve sembolik rakamla plaka geçişini sağlayacaklarını söyledi. Turan ayrıca devir işlemlerinde ücretlendirme yapmayacağını ifade etti.


Editör: TE Bilişim