Hatay’daki evinde epilepsi krizi geçirmesinin ardından sobanın üstüne düşen ve yüzünün çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Hürrü Cengiz (30),  Bilecik Devlet Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Serkan Sabancıoğullarından tarafından yapılan başarılı operasyon sayesinde kaşlarına yeniden kavuştu.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Kurtlu Soğuksu Mahallesi’nde yaşayan epilepsi hastası genç kadın, 3.5 yıl önce evde tek olduğu sırada geçirdiği ani kriz sonucu bayılarak yanan sobanın üstüne düştü. Düşme sonucu yüzü, burnu yandı. Hürrü Cengiz’in bir dizi ameliyat olması gerekiyordu fakat ailesinin maddi durumu olmadığı için bu ameliyatlar gerçekleşemedi. Maddi imkanları olmadığı için devlet yetkilileri ve hayırseverlere çağrıda bulunan Cengiz, “Annemin, babamın her gün benim için gözyaşı döktüklerini görünce iyileşmeyi daha çok istiyorum” dedi.

Tedaviyi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi  Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Osman Metin Yavuz üstlendi. Bir dizi operasyon geçiren Hürrü Cengiz’e otolog (kendi dokularından) yüz nakli yapıldı. Yaklaşık 60  operasyon geçiren Cengiz’in burun, yanak, göz kapağı dokuları yeniden oluşturuldu.

Tedavileri halen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam etmekte iken kaş ekimi için hasta bu işin uzmanı Bilecik Devlet Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Dr. Serkan Sabancıoğullarından’a yönlendirildi.


 

Daha önce yüzü yanan birçok hastaya kaş ekimi yapan Dr. Serkan Sabancıoğullarından  başarılı operasyon ile Hürrü Cengiz'in kaşlarını yeniden dikti.

Gazetemize operasyona ilişkin açıklamada bunun Sabancıoğullarından, “kaş ekimi, hastanın ense bölgesinden alınan ince saç köklerinin kaş bölgesine doku nakli yöntemi ile transfer edilmesidir. Ameliyatın en önemli aşaması saç köklerinin doğru açılar ve doğru yönlerde kaş bölgesine yerleştirilmesidir. Kaş, sakal, bıyık, kirpik ekimleri sadece yüzü yanan hastalara değil, aynı zamanda estetik amacı ile de yapılmaktadır. Hastamızın ameliyatını Bilecik Devlet Hastanesi’nde başarı ile gerçekleştirdik. Hastamız kaş ekimi sonrası 1 gün cerrahi serviste özel odalarımızda yatırılarak takip edildi ve problemsiz bir şekilde taburcu edilerek tedavisinin kaldığı yerden devam edilmesi için Çukurova Üniversitesi’ne gönderildi.

İlerleyen dönemde göz kapağı operasyonları tamamlandıktan sonra kirpik ekimi için hastamız tekrar tarafımıza yönlendirilecek. Bana bu imkanları sağlayan Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimimiz Dr. Hüseyin Üçkardeş ve İl Sağlık Müdürümüz Op.Dr Burak Öztop’a teşekkürleri bir borç bilirim” dedi.

Editör: TE Bilişim