Bilecik Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda dün yapılan toplantıda, siyasi partilerden yerel yönetimlere talip olan; Oda Başkanı Hüseyin Şensoy, Denetleme Kurulu Başkanı Nevin Tan ve Denetleme Kurulu Üyesi Ziyaettin Özyavuz veda konuşmalarını yaparak görevlerinden istifa ettiklerini duyurdular.

13 yıldır odanın başkanlık görevini yürüten Hüseyin Şensoy, yaptığı veda konuşmasında, görevden ayrılmanın kendinde yarattığı burukluğu dile getirdi. Son kez başkan olarak kürsüye çıkan Şensoy yaptığı duygusal konuşmada, “Biz, hakikaten çok emekler verdik ve Bilecik için bu çalışmalarımızı daha iyi seviyelere getirme anlamında da önemli mesafeler aldık. Bu başarılarımızı daha ileriye taşıyacağımıza da inanıyorum. Tabi ki, en güzel şey güzel anılmaktır.” ifadelerini kullandı. Oda yönetiminde birlikte görev aldığı tüm isimlere ve meslektaşlarına teşekkür eden Şensoy, herkesten haklarını helal etmelerini isteyerek konuşmasını sonlandırdı.


Şensoy’un ardından kürsüye gelen Denetleme Kurulu Başkanı Nevin Tan, konuşmasında CHP’den Bilecik Belediye Başkanlığına aday olması sebebiyle görevinden istifa ettiğini söyledi. Günümüz koşullarında siyaset yapmanın bir zorunluluk olduğunu ifade eden Tan, çalışma arkadaşlarına teşekkür etti ve yerel seçimlerde meslektaşlarının desteğini istedi.


Oda yönetiminden istifa eden üçüncü isim olan Denetleme Kurulu Üyesi Ziyaettin Özyavuz’da, CHP’den Gölpazarı Belediye Meclis Üyeliğine adaylığını koyacağı için istifa ettiğini belirtti. Özyavuz bu güne kadar birlikte çalıştığı arkadaşlarına teşekkür etti.


Toplantıya katılanlar arasında bulunan TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir yaptığı konuşmada, belediye başkanlığı için aday olan meslektaşlarıyla gurur duyduğunu söyledi. Akdemir konuşmasında; “Yerel yönetimler, ülkemiz açısından çok önemli. Yerel yönetimler, demokrasinin beşiği ve genel siyasetten daha adaletli. Siyasetin kılcal damarları, meslek odaları, sendikalar, esnaf ve ticaret odalarıdır. Siyaset yapacakların bu kanallardan gelmesi gerekir. Çünkü, halkın, toplumun ve ülkenin sorunlarını bilenler bu kişilerdir. Bu kılcal damarları tıkarsanız, siyasetin nereye gideceğin düşünemiyorum.” ifadelerini kullandı.


Toplantıya, TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir’in yanı sıra; SMMMO Eskişehir Başkanı İlker Özokçu,  Kocaeli Başkanı Ender Şenol, Yalova Başkanı İslam Doğan, Sakarya Başkanı Selahattin Çakırsoy, Bursa Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ümmühan Aslan ve YMM Ali Karakuş ile birlikte çok sayıda meslek mensubu katıldı.


Editör: TE Bilişim