Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 1 Mart Muhasebeciler Günü ve Muhasebe Haftası münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu. Törende konuşan Oda Başkanı Süleyman Kıral, ülkemizin son dönemde yaşadığı üzücü terör olayları nedeniyle kutlamalarını mütevazı bir şekilde yapacaklarını belirtti ve “Vatan için, millet için, bizim için mücadele eden Polis ve Askerlerimize kolaylıklar diliyorum. Bu uğurda Şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları Aile ve sevdiklerine sabırlar, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi. Törene; eski başkanlardan Hüseyin Şensoy ile oda üyeleri Hasan Cinit, İbrahim Karagöz, Nevin Tan, Kazım Çelik ve Levent Meriç katıldı. Oda Başkanı Süleyman Kıral’ın törende yaptığı konuşma şöyle:

“Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasındaki haftayı Muhasebe Haftası olarak kutluyoruz. Muhasebe Haftamızı şahsım ve kurullarımız adına gönülden kutluyorum. Bu güne kadar, Mesleğimizde emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyor, sağlıklı uzun bir yaşam diliyorum. Vefat eden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalanlara da sabırlar diliyorum. Bu gün burada Muhasebe haftamızı önemseyip kutlama programımıza katılımınızdan dolayı da hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Tüm Türkiye’de 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle kutlamalar 1 Mart’ta başlamıştır. Hafta boyunca Meslektaşlarımız ile birlikte çeşitli etkinliklerde bulunarak haftamızı kutlamak düşüncesinde idik. Ancak Uzun süredir Ülkemizi Yangın yerine çeviren terör belası nedeniyle, her gün şehit haberleri ile içimizin yandığı, yüreğimizin parçalandığı bu dönemde, kutlama etkinliklerimizi mütevazı bir şekilde, sadece kamusal ziyaretler ve Basın açıklamamız ile tamamlamak istiyoruz. Buradan Tüm Meslektaşlarımız adına, Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Vatan için, millet için, bizim için mücadele eden Polis ve Askerlerimize kolaylıklar diliyorum. Bu uğurda Şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları Aile ve sevdiklerine sabırlar, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

Her vesile ile taleplerimizi ve çözümlerini hep dile getirdik,  28/01/2016 tarihinde Ankara’da Maliye Bakanımızı TÜRMOB heyeti olarak ziyaret ettiğimizde,  Meslek Camiamızın sorunlarını, taleplerimizi ve çözüm önerilerini bu ziyarette TÜRMOB Genel Başkanımız Sayın Nail SANLI ile birlikte, Maliye Bakanımız Sayın Naci AĞBAL’a sunduk. Bu ziyaret ile ilgili Odamız ve TÜRMOB sitemizde basın bülteni olarak yayımlanmıştır. Haklı taleplerimizin bir an önce yerine getirilmesini,  sürekli ertelenen ve ertelendikçe büyüyen sorunlarımızın artık çözülmesini istiyoruz.

Her zaman söylediğimiz gibi yine söylüyoruz. Hiçbir talebimiz ve çözüm önerilerimiz, hiçbir kuruma ek yük getirmeyecek, aksine meslek mensuplarımızın çalışmalarını teşvik edecek, azmini arttıracak taleplerdir. Çözülmesini istediğimiz Sorunlarımız ve taleplerimiz insani taleplerdir. Muhasebe ve denetim alanında çalışan meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılacağı, kurum ve kuruluşlarımızın camiamızın sorunlarına daha da duyarlı olacağı bir yıl olması dileğiyle, meslektaşlarımızın Muhasebe Haftası’nı kutlarım” 

Editör: TE Bilişim