Korkmaz Kesik

Geçtiğimiz yıl Mart ayında ilimizde gerçekleşen ‘Berkin Elvan Yürüyüşü’nde atılan ‘Kahrolsun AKP diktatörlüğü’,‘Berkin’in katili AKP’nin polisi’ sloganlarına kovuşturmaya yer olmadığı kararı çıktı.

Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeğiyle vurulup 8 buçuk ay komada kalan Berkin Elvan’ın vefatı üzerine TGB’li gençlerin çağrısıyla yürüyüş yapılmıştı. 12 Mart 2014 tarihinde düzenlenen, yaklaşık 200 kişinin katıldığı yürüyüşe polis ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar atılmıştı. Yürüyüşe katılanlar arasında bulunan çoğunluğu üniversite öğrencisi olan 18 kişiye ‘Kahrolsun AKP diktatörlüğü’, ‘Berkin’in katili AKP’nin polisi’ sloganlarından ötürü hakaret davası açılmıştı. Soruşturma sonrasında 18 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıktı.

“Bizleri suçlu duruma düşürmeye çalıştılar”

Soruşturma kapsamında ifade veren Türkiye Gençlik Birliği Bilecik İl Başkanı Soner Serin, “Soruşturma başlatarak bizleri suçlu duruma düşürmeye çalıştılar” diyerek “Kovuşturmaya gerek olmadığını bildiren bu karar bizlerin sağlam iradesini göstermektedir.” ifadelerini kullandı. Serin konuya ilişkin açıklamasında, “Haziran halk ayaklanması sırasında yaralanan ve daha sonrasında girdiği komadan çıkarmayarak hayatını kaybeden Berkin Elvan için 12.03.2014 tarihinde Bilecik'te bir yürüyüş düzenleyerek AKP hükümetinin aldığı canlara karşı tepkimizi ortaya koyduk.

Tayyip Erdoğan kendi ağzı ile polise emri ben verdim demiş ve asıl suçlunun kim olduğunu ortaya koymuştu, fakat bizler bunu dile getirince bundan rahatsız olmuşlardı. TGB'li arkadaşlarımız başta olmak üzere birçok arkadaşımızın ifadeleri alınarak bizleri suçlu olarak göstermeye çalıştılar fakat hiçbir arkadaşımız suçlu olmadığını bilerek bu suçlamalar karşısında dimdik durabilmiş ve söylemleri ile bunu bir kez daha göstermişlerdi.

Nitekim bunu geçtiğimiz günlerde elimize geçen karar kâğıdından anlıyoruz. Kovuşturmaya gerek olmadığını bildiren bu karar bizlerin sağlam iradesini göstermektedir. Dün söylediğimizi bugünde söylüyoruz. Ülkemizi yasa boğan gencecik fidanlarımızı bizden alan AKP hükümetine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Haklı olduğumuzu bildiğimiz bu yolda bizleri hiçbir baskı yıldıramaz.” dedi.

Liselilerin duruşması Mart ayında

Berki Elvan Yürüyüşü’nde attıkları sloganlarda dolayı lise öğrencilerine dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılmıştı.

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyesi olan öğrencilerin attıkları sloganlarla dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edildi. Lise öğrencisi olan iki kişinin ifadesi alındıktan sonra kolluk tutanakları ve kamera kayıtları delil gösterilerek “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaretten” dava açıldı. Dava 22 ve 24 Mart 2015 tarihlerinde görülecek.

Editör: TE Bilişim