MHP Bilecik İl Başkanı Ahmet GÜRSES, songünlerde yaşanan terör olayları ile ilgili bir basın açıklaması yapmıştır. Başkan GÜRSES açıklamasında; “Terör nereden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın Terörün, Teröristin ve o teröre ortak olanların Yüce Allah en kısa sürede cezasını versin”.dedi.

MHP İl Başkanı Ahmet GÜRSES açıklamasına devamla;

“7 Haziran seçimlerinden hemen sonra azan terörün tek müsebbibi, yıllardır sürdürülen sözde çözüm süreçleriyle, terörü ve teröristi öne çıkaran, onlarla her platformda ve silahların gölgesinde pazarlıklar yapan, AKP Hükümetidir. Oslo’da, Habur’da İmralı’da terörist başları ile müzakere masalarına oturmaktan çekinmeyenler, Dolmabahçe sarayında terör örgütünün siyasi maşaları ile mutabakat metni imzalayanlar, bugün ülkemizin geldiği durumdan yakınmaya hakları yoktur. Yüz verildikçe astar isteyenler, taviz verildikçe taviz koparmaya çalışanlar, bugün özerklikten, öz yönetimden, öz savunmadan bahseden Nişantaşı’nın ve Etilerin şımarık çocukları, bağımsızlık türküleri çağırmaya başlamışlardır. Ülkemiz adım adım bölünmeye doğru götürülürken, AKP Hükümeti ortalık yerde tiyatro oyunlarını peş peşe sahneye koymakta, 7 Haziran seçim sonuçlarını beğenmedikleri için, bir koalisyon hükümeti kurulmasına engel olmuş, hiç gereği yokken ülkemizi 1 Kasım’da belirsizliğe doğru yola çıkarmıştır.

Yaklaşık 30 yıldır devam eden, son iki aydan beri iyice azan pkk terörüne, 70 günde 60’a yakın kurban verilmiştir. Sırf iktidarda kalabilmek için kan ve gözyaşından medet uman AKP, Doğu ve Güneydoğudan Al Bayrağa sarılı tabutlarla gelen Asker, Polis ve sivil vatandaşlarımızı umursamazken, Şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmayı aklına getirmezken, daha failleri bile belli olmayan, sebebi ortaya çıkmayan AKP Diyarbakır Gençlik kolları eski başkanı için Bilecik’te gıyabi cenaze namazı kılmaktadır. Vatanı, Milleti, Bayrağı için Şehit olan Asker ve Polislerimizin, AKP’li eski bir gençlik kolları başkanı kadar değeri ve kıymeti harbiyyesi yok mudur? Elbette ki Diyarbakır’da öldürülen o kardeşimize de Allah’dan rahmet diliyoruz. Onun için gıyabi cenaze namazı kılınmasına da karşı değiliz. Fakat Diyoruz ki; Yıllardır her konuda olduğu gibi AKP bu konuda da şov yapmaktan, bu durumu istismar etmekten öteye gidecek bir iş yapmamıştır. AKP Bilecik İl Başkanına, Milletvekiline, Gençlik kolları başkanına buradan soruyorum.

* Bugüne kadar neden bir Şehit cenazesi için gıyabi cenaze namazı kılmak aklınıza gelmedi de, eski bir gençlik kolları başkanınıza cenaze namazı kıldınız?

* Sizlerin gözünde Vatan için can veren Mehmetçikler, polisler, ne ifade etmektedir?

* Dün büyüklerinizin dediği gibi Şehitlerimiz sizin gözünüzde sadece birer kelle’midir?

* Gençlik kolları başkanınız hangi teröristle çarpışırken vurulup ölmüştür?

* Başkanınızın öldürülme sebebi terör müdür? Failleri bulunmuş mudur?

* Bugüne kadar çevre illerimize gelen kaç tane Şehidimizin cenaze namazına iştirak ettiniz?

Değerli Hemşerilerim.

AKP 13 yıllık iktidar sürecinde ülkeyi getirdiği nokta ortada iken, 1 Kasım’da seçim yapılmasına dayanak olacak neler değişmiştir, ülkede neler düzeltilmiştir.

* Terör sona mı ermiştir?

* Çözülme süreci sona erdirilip, ülkenin her köşesine huzur mu getirilmiştir?

* Ekonomi tavan mı yapmıştır?

* Dolar 1lira eşittir 1 dolara mı gelmiştir?

* Memur-İşçi-Emekli ve Çiftçilerimizin refah düzeyleri çok iyi hale mi getirilmiştir?

* Demokrasi tam rayına oturtulup, basın ve kişi hak ve özgürlükleri muasır medeniyet seviyesine mi çıkartılmıştır?

AKP Hükümeti neyi düzeltmiştir. Ülkenin hangi sorununa çare olmuştur da seçime gidilmektedir.

Türk Milliyetçileri Olarak Diyoruz ki;

>Bu ülkede hiç kimsenin burnu kanamasın, hiç kimse terörden can vermesin, her kesimin refah payı artsın, ülkemiz de huzur hakim kılınsın. Devletimiz Demokrasi kuralları çerçevesinde medeni bir şekilde yönetilsin. Hırsızlıkların, yolsuzlukların olmadığı, olanların da yargıya emanet edildiği Devlet kasasının şaibeli ihalelerle soyulmadığı, huzur ve güven ortamının hakim olduğu bir ülkede yaşamak Türk Milletinin en doğal hakkıdır diyoruz.

Vatanı, Milleti, Bayrağı için can veren güvenlik güçlerinin, bir parti gençlik kolları başkanı kadar değer gördüğü bir ülkede hep birlikte kardeşçe yaşamanın huzurunu millet olarak hep birlikte göreceğimiz günler dileklerimizle.

Bu duygu ve düşüncelerle, Vatan ve Milletimiz için can veren bütün Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yüce Türk Milletine baş sağlığı diliyoruz. Siz değerli Bilecikli hemşerilerimizi 04 Eylül 2015 günü Cuma namazını müteakip Şehitlerimiz için gıyaben cenaze namazı kılmaya Şerif paşa camiine davet ediyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilişim