Av.Faik Akarkasu önceki gün gazetemize gönderdiği açıklamada vatandaşların arsalarının hafriyat alanı olarak Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından başkana yakın kişilere ucuz fiyatla kiralandığını öne sürmüştü.

Akarkarasu’nun bu iddiasına Belediye Başkanlığı’ndan cevap geldi ve üçüncü şahıslara ait arsaların başkalarına kiralandığı iddiasının doğru olmadığı ve kiralamanın ihale ile yapıldığı belirtildi. Belediyenin bu açıklamasına Faik Akarkarasu’dan da karşı yanıt gecikmedi. Mahkeme kararlarını ve belgeleri gazetemize göndererek yaptığı açıklamada,  Belediye Başkanı’nın verdiği cevabın gerçekçi olmadığını, iftira atmanın huyu ve adeti olmadığını belirterek “Size belgeler cevap verecek” dedi.

Av. Faik Akarkarasu, gazetemize gönderdiği açıklamada şu görüşlere yer verdi;

 

Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından İmar Planı’nda SAĞLIK ALANI olarak ayrılan ve İmar Paftasında 30 L III C sayılı taşınmazın 613 Ada 2 Parsel olmadığı ve bu taşınmazın tamamının kamuya ait olduğu ve tarafımca yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığı ve iftira olduğu cevap olarak yayımlanmıştır. Sayın Yağcı bilirsiniz ki kimseye iftira atmak ne huyum ne adetimdir. Size belgeler cevap verecek.

 

Şimdi… Sayın Selim YAĞCI “İhlas dairesine riya kapısından girilir”  tabirini siz bilirsiniz.

 

Ben size cevap değil de Bilecik Belediye Başkanlığı’na ait sizin başında olduğunuz kurumun belgelerini sunayım ve Bilecik Tapu Sicil Müdürlüğü’nün mülkiyet kayıtlarını sunayım ondan sonra konuşun.

 

1)   30 L III C imar paftası 613 Ada 2 Parseli kapsamamaktadır diyorsunuz,

Alın size belgesi…  14.06.2013 tarihli Bilecik Belediye Başkanlığı’nın Emlak Vergisi Bildirim Formu bakın ne yazıyor bu formda 613 Ada 2 Parsel sayılı taşınmaz İMAR PAFTASI ise Pafta no 30 L III C şimdi bu alan kime ait imiş, bu parsel kayıtlarınızda kamuya mı ait şahsa mı? Kayıtlarınız şahsa ait diyor siz ise kamuya ait diyorsunuz… Sayın YAĞCI, takdiri kamuoyuna bırakmaktan başka diyecek bir şey bulamıyorum…

 

2)   Bilecik Belediyesi kayıtlarında 613 Ada 2 Parsel sayılı taşınmaz İMAR PAFTASINDA 30 L III C olarak gözükmekte, şimdi gelin bir de Bilecik Tapu Sicil Müdürlüğü kayıtların bakılım kayıtlar ekte bu taşınmazın kaç maliki var imiş?! 32 adet maliki varmış yani resmi kayıt bu…

3)   Siz diyorsunuz ki bu taşınmaz ihale sözleşmesine konu değil peki kendi  kayıtlarız ne diyor?! TAM AKSİ…

4)    Birde alan ağaçlandırılacak alan diyorsunuz peki imar Planı ne diyor Sağlık Alanı bunun da kaydı size ait…

5)    Bir de secaat arz ederken sirkatiniz söylemeyin bari.36000 DÖNÜM ARAZİ AYLIK 160 TL KİRAYA VERİLİR Mİ daha sözleşme detayı var anlatırız. BASİT BİR DETAY, SÖZLEŞME 3 YILLIK VE İMZA TARİHİ 30.07.2009 BİTİM TARİHİ 30.07.2012!! Peki 2013 yılı itibari ile sözleşme konusu devam ediyor mu yani bu alana sözleşme süresi bitmesine rağmen hafriyat dökülüyor mu sözleşme bitti ise yeni sözleşme yaptınız mı ? Bir detay daha sözleşmenin aylık kirası sabit giren kamyonların aylık giriş ücretleri yıla göre artışlı bu nasıl olacak?

6)   Yine alan madem ağaçlandırılacak alan (sizin kayıtlarınız tam aksini söylüyor) ağacın içinde hafriyat ne arıyor?

 

İmar Adasını, İmar Paftasını, Ada Paftayı tescilsiz alan ile mülkiyeti imar durumu bugüne kadar öğrenemedi iseniz ben ne yapayım .

                                                       Av. Faik AKARKARASU










Editör: TE Bilişim