CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Pazar günü gerçekleştirdiği Bozüyük mitinginde tarihin merkezi olan Bozüyük'ün 1 Kasım'da tarih yazacağını söyledi. “Sizlerden isteğim 1 Kasım'da aman ha “gitmezsek bir şey olmaz” demeyin. Sandığa gidin oyunuzu kullanın” diyen Kılıçdaroğlu’na konuşmasının ardından çömlek ustası Salim Yaşar tarafından, üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün portresinin bulunduğu testi hediye edildi.

Rahmetli Başbakan Bülent Ecevit'in geleneğinden geldiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Ecevit derdi ki, “Ne ezen, ne ezilen insanca hakça bir düzen.”  İnsanca ve hakça bir düzen için çalışıyorum. İstiyorum ki bu güzel ülkede işçi, esnaf, çiftçi, emekli, sanayici, herkes kazansın, sadece ve sadece hortumcular kaybetsin. Bunun mücadelesini veriyorum” diye konuştu.

“Huzurdan ve refahtan yana olanların tamamını kucaklıyorum”

Anadolu'yu adım adım gezdiğini ve partisini vatandaşlara anlattığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Onlar kendi televizyonlarına bizi çıkaramıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz başaracağız. Başarmak zorundayız. Bu ülkede huzuru ve refahı isteyenler çoğunlukta. Kavgadan yana olanlar başka yere gitsinler. Kinden, öfkeden yana olanlar başka yere gitsinler. Gerilimden yana olanlar başka yere gitsinler. Huzurdan ve refahtan yana olanların tamamını kucaklıyorum. İstiyorum ki bu ülkede huzur olsun, refah olsun, her evde tencere kaynasın, gencecik çocuklarımız iş sahibi olsun” şeklinde konuştu.

“Siz yatlara ucuz mazot verdiniz biz çiftçiye vereceğiz”

7 Haziran döneminde verdikleri seçim vaatlerinin çok eleştirildiğini ancak tüm vaatlerinin arkasında olduklarını belirten Kılıçdaroğlu; “Dedik ki, “Emekliye, Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz.” Kıyameti kopardılar. “Nereden vereceksiniz?” diye. Şimdi onlar da söylüyorlar. Demek ki doğrusu bizim söylediğimizmiş. Hiçbir emekli kardeşim merak etmesin, vereceğiz. Onlar sanıyorlar ki emekliye iki maaş ikramiye verince gidip İsviçre bankalarına hesap açacaklar. Ya adam gidecek bakkaldan alışveriş yapacak. Kim kazanacak? Bakkal kazanacak, emekli kazanacak, herkes kazanacak. Kaybedeni yok bu işin. Çiftçiye mazotu 1 lira 80 kuruştan vereceğiz. “Nasıl vereceksiniz?” diyorlar. Sen yata verirken biz sesimizi çıkardık mı? Senin tercihin yattan yana, benim tercihim çiftçinin traktöründen yana.”

“Asgari ücreti 1500 lira yapacağız”

Kendi yönetimlerinde hiçbir ailenin gelirinin 750 liranın altında olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Hortumculardan alacağım halka vereceğim. “Asgari ücreti 1500 liraya çıkaracağız” dedik. Kıyameti kopardılar. “Vay efendim nasıl 1500 yaparsınız.” Bizi işverenlere şikayet ettiler. Allah büyük, onlar da şimdi diyor ki “Asgari ücreti 1300 lira yapacağız.” 13 yıldır niye aklına gelmedi? Niye 1500 değil de 1300? Ben 1500 lira yapacağım! Asgari ücretlinin nasıl geçindiğini bilmiyorlar. Halktan koptular. Saraylarda oturarak ülkeyi yönettiklerini sanıyorlar. Ülke kavgayla, gerginlikle, intikamla yönetilmez. Ülke akılla, mantıkla sevgiyle yönetilir.”

“1 Kasım günü mutlaka sandığa gidin”

Ülkeyi Şeyh Edebali'nin felsefesiyle, akılla yönetmek gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 1 Kasım günü mutlaka sandığa gitmelerini istedi. Toplumun sorunlarını en iyi bilen partinin kendileri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, vatandaşları borç batağından kurtaracağını ifade ederek, her kuruşun hesabını yaptıklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu “Bu seçimler diğer seçimlere benzemiyor. Bu seçimlerde geleceğimize oy vereceğiz. Terör belası PKK yetmiyor gibi bir de IŞİD'i başımıza bela ettiler. Ben onlara defalarca dedim. Sizin Suriye'de Irak'ta ne işiniz var? Oraya niye silah gönderiyorsunuz? Çocuklar öldü, 2 milyon Suriyeli evlerini terk etti. Yazık günah değil mi bu insanlara? Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmak ne zamandan beri bizim dış politikamız oldu? Şimdi başları belaya girdi, IŞİD terörü geldi Türkiye'ye musallat oldu. Bundan da kurtaracağım Allah'ın izniyle. Yetki verin Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağım” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Editör: TE Bilişim