Cafer Elmas

İçinde Bilecik’in de bulunduğu farklı illerin AK Parti, MHP ve CHP yöneticilerinden Prof. Özcan’a teklif geldiği iddiaları siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. Bu iddiaların doğru olduğunu kabul eden Rektör Özcan ise detaylar hakkında bilgi vermekten kaçınırken, siyasetin onun işi olmadığını, kendisinin bilimle ilgileneceğini söyledi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne büyük emeği olan, adeta üniversiteyi çocuklarından biri gibi gören, çalışkanlığı, mütevazı kişiliğinin yanında güler yüzlülüğü ile tüm Bilecik kamuoyunun takdirini kazanan Rektör Özcan’ın adı zaman zaman siyasette geçti.

Yazdığımız bir yazıda da “siyasilerin korkulu rüyası” olarak gösterilen, hangi partiden aday olursa olsun Bilecik’te çok rahat seçim kazanabileceği iddia edilen Rektör Özcan, bu söylemlerden hep uzak kalmayı tercih etti.

Hatta seçim dönemlerinde üniversite hakkında basın açıklaması yapmaktan dahi kaçınan Rektör Özcan, ilimize geldiği ilk günlerde verdiği “üniversiteyi hiçbir siyasi partiye alet etmem” sözünü 8 yıllık görev süresi boyunca tutmayı başardı.

Özcan’ın adı her seçimde bazı siyasi partilerle anıldı. Ne var ki hiç bir seçimde bu konuşulanlar olmadı ve Rektör Özcan siyasetten uzak kaldı. Her partiye ve adaylarına eşit mesafede durmayı başaran Rektör Özcan, siyasi dengeleri ustalıkla kurdu. Kamuoyu tarafından benimsenen ve halkta karşılığı olduğu düşünülen Özcan, yaklaşan erken seçimler için de siyasi partilerin gözdesi oldu.

AK Parti, CHP ve MHP’den milletvekilliği teklifi aldığı yönündeki iddialarını sorduğumuz Azmi Özcan, kendisine partilerden teklif geldiğini doğruladı, fakat siyaset düşünmediğini ve bilim yolunda yürümeyi tercih ettiğini söyledi. Hangi partilerden ve hangi illerden teklif geldiği yönündeki sorumuzu ise gülerek cevapsız bırakan Özcan, geçtiğimiz günlerde üniversitenin 2015-2016 akademik yılı açılışında yaptığı konuşmasında hayat dersi vermiş ve konuşmasının sonunda kendisi dahil bir çok kişi gözyaşlarını tutamamıştı.

8 yıllık görev süresince her kesimle iyi geçinmeyi başaran ve kimseyi kırmadan büyük yatırımların bulunduğu Şeyh Edebali Üniversitesi’ni adeta Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasına sokmayı başaran Rektör Özcan'ın yeri dolar mı bilinmez ama, Bilecik kamuoyunda adının hiçbir zaman unutulmayacağı bir gerçek. Rektör Özcan ileriki yıllarda siyasete girer mi bilinmez ama, adı Bilecik tarihine altın harflerle geçecek ve saygın kişiliğiyle hatırlanacak.

Editör: TE Bilişim