Bilecik’te siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek 9 Kasım günü Atatürk düşmanlığı ile bilinen tarihçi Kadir Mısırlıoğlu’nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş’ı istifaya davet ettiler.

Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde ADD binasında bir araya gelen; CHP, Demokrat Parti,Vatan Partisi,Saadet Partisi,Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği,Türk Kadınlar Birliği,Türkiye Gençlik Birliği ve Şeyh Edebali Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü başkanları Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın resmi kıyafeti ve resmi arabası ile 9 Kasım günü Atatürk düşmanı Kadir Mısırlıoğlu’nun ziyaret etmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek,bu ziyaretin gündem saptırma olduğunu ve biran öncede Diyanet İşleri başkanının istifa etmesini,istifa etmez ise de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkan Erbaş’ı görevden almasını talep ettiklerini söylediler.

“Tüm Türk halkından özür dileyip,istifa etmesini istiyoruz”

Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklama yapan ADD Başkanı Feyzi Köse konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:

“Kıymetli Bilecikliler,9 Kasım 2018 günü Türkiye Cumhuriyeti’nin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ‘fesli’ namıyla bilinen Kadir Mısırlıoğlu’nu makamının kıyafetiyle yani cübbesiyle ve makamına tahsis edilen araç ile giderek ziyaret etmiştir. Kadir Mısırlıoğlu denen şahıs tescilli Atatürk düşmanı, her ortamda Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine saldıran, “10 Kasım saat 9’u 5 geçe kenefe gidin” diyen birisidir. Kurtuluş Savaş’ımıza dil uzatmış, “keşke Yunan galip gelseydi” diyen biridir. Atatürk’e ve annesi Zübeyde hanıma çirkin iftiralar atabilen, İstiklal Marş’ımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’a hakaret eden birisidir.

10 Kasım günü yapılan bu ziyareti, basına servis etmelerinden dolayı kınıyoruz. Böyle bir adamı ziyaret etmek için niçin 9 Kasım günü seçildi? Niçin sivil kıyafeti ile değil de Diyanet İşleri’nin resmi kıyafeti ile gidildi? Eğer, söylendiği gibi insani bir ziyaret ise niçin çektikleri bu fotoğrafı bütün medyaya servis ettiler? Ve servis edilen günde 10 Kasım! Siyasal İslamcı olarak Türk toplumuna da, bütün dünyaya da sıkıntılar yaratan bir anlayışı, Allah ile aldatan bu tescilli Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı kişinin akıl hastası olduğu da söyleniyor ve siz bunu ziyaret ediyorsunuz. Ya bunun görüşlerini beğeniyorsunuz, aynı görüştesiniz veya gerçekten insani değerlerle yapıyorsanız o halde cübbenizi çıkartır, resmi makam aracıyla değil bir sivil vatandaş gibi gider ve medyaya bunu servis etmezseniz. Bizler Atatürk kurduğu Diyanet İşleri’nde,Atatürk’ün ölüm yıldönümünde,onun adını bir kere anmayan,Cuma hutbelerinde o yokmuş gibi davranan,Çanakkale Savaşı’nın yıl dönümünde sanki Mustafa Kemal Atatürk hiç orada bulunmamış gibi yok sayan bu zihniyeti,vergilerimizle oluşan Diyanet bütçesini ki bu bütçe mevcut bütçelerin içinde en fazla bütçeyi alan bir bütçedir.Dolayısıyla keyfi uygulamaları ile bizleri üzen,hiddetlendiren bu uygulamalara Atatürk’e,Türk halkına saygı ve borçlarını unuttuğunu hatırlatmak isteriz.Onurlu bir davranışla tüm Türk halkından özür dileyip,istifa etmesini istiyoruz.Eğer istifa etmeyeceğim diyorsa,Sayın Cumhurbaşkanını Diyanet İşleri Başkanını görevden almaya davet ediyoruz.

“Bunların arkalarını bir sıvazlayan mı var?”

Belgesiz komplo teorileri ile Atatürk düşmanı bu kişiyi ziayareiniz, onu muhatap almanız bulunduğunuz devlet kurumunun görev sorumluluk ve ciddiyetine uyuyor mu? Ülkemizde ABD ve piyanlarına karşı bir vatan savaşı verilirken,bu sorumsuz ve tüm halkımızı üzen,kutuplaşmalara yol açan tamda birlik ve beraberliği ihtiyaç duyulduğu,iç cephenin kenetlenmesi gereken bu günlerde bu ziyaret son zamanlarda ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi perdelemek adına gündem saptırmanın sonucu mu?

Bizler sadece 29 Ekimler,10 Kasımlar da değil, her gün,her alanda,ülkemizin her köşesinde milyonlarca yürek olarak Ata’mıza sahip çıkmaya,gösterdiği yolda hiçbir yılgınlığa kapılmadan ilerleyeceğimize and içiyoruz.Bu vesile ile Andımız yasağı ile de iki söz söyleyelim:Bizler Andımız’a da sahip çıkmaya and içiyoruz.Sadece son günlerde Atatürk heykeline balta ile saldıran kara peçeli bir zavallı,yine kara peçesi ile Anıtkabir’de birde videosunu çekipte yayımladığıma pişmanın diyen mensup bir zavallı.Ata’mızın soyuna hakaret eden,güney ilimizin gencecik bir delikanlısı,bir zavallı gibi onlarca örneğini yaşadığımız bu Atatürk düşmanlığını anlayamıyoruz.Nedir bu Atatürk düşmanlığı?Niçin sistemli bir saptırma haline döndü.Arkadaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.Bunların arkalarını bir sıvazlayan mı var?Mutlaka var ki,bunlar bir yerlerden cesaret alarak bunları yapıyorlar.Hangi güç bunların arkasını sıvazlıyorsa;unutmasın 15 Temmuz gecesi de,çok büyük bir kalkışma ile arkalarını dayayarak yola çıktılar,ama bu ülkenin insanları Atatürkçü ordumuz ve Emniyet teşkilatımız ile onları nasıl ezdiysek,bu yobaz anlayışıyla ezmeye devam edeceğiz.

“Andımız’ıda yaşatmaya kararlıyız diye bildiriyoruz.”

Dolayısıyla bizler, Atatürk’üzümüze, ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetimize sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bakın arkadaşlar, Salı günleri Mecliste grubu bulunan bütün partiler grup toplantısı yaparlar,burada; CHP,MHP ve İYİ Parti liderleri resmen Diyanet İşleri Başkanının bu tavrını kınayan çok güzel konuşmalar yaptılar ve onu istifaya davet ettiler.Aynı şekilde Vatan Partisi de bütün organları ile bunun çağrısını yaptı.Bizler Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik’in Ali Erbaş’ı sahip çıkmasını da kabullenemiyoruz.Dolayısıyla arkadaşlar,geldiğimiz noktada Bilecik’te bir araya gelen tüm siyasi parti,demokratik kitle örgütü temsilcileri olarak Ali Erbaş’ın Atatürk2ün kurduğu bir makamda yaptığı bu büyük gafı kınıyoruz,kendisini istifaya davet ediyoruz.Bu doğrultuda,Andımız’ıda yaşatmaya kararlıyız diye bildiriyoruz.Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Atatürkçü Düşünce ve Yaşasın Türk Milleti diyoruz.Varlığımız Türk varlına armağan olsun,Ne mutlu Türk’üm diyene! Diyoruz.

Bu açıklamaların ışığında, tekrardan vurguluyoruz: Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş’ı istifaya davet ediyoruz! Eğer istifa etmez ise Cumhurbaşkanı’nın bu şahsı görevden almasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim