CHP, Vatan Partisi,Demokrat Parti,ADD ve Türk Kadınlar Birliği, alternatif çelenk töreni ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.



       Cumhuriyet meydanında bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi, Vatan Partisi, Demokrat Parti, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Kadınlar Birliği üyeleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra beraberce çelenklerini Atatürk anıtına sunarak geleneği bozmadılar.

Burada günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Feyzi Köse, bu bayramları yaşatacaklarına söz verdi.

Köse, konuşmasında özetle şunları ifade etti: "Yüreği Atatürk, Cumhuriyet diye çarpan çok değerli dostlarım. Arkada gördüğünüz tabloya bir bakın, orada bir tane çelenk var. Sadece Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün. Bizim çocukluğumuzda ta ki 2013 yılına kadar, milli bayramlarımıza herkes sahip çıkardı. O yüzden bu alternatif törenleri yapmak zorunda kalıyoruz. Bu bayram o kadar önemli bir bayram ki; kurtuluşumuzun meşalesinin yakıldığı gündür 19 Mayıs. Atatürk 19 Mayıs'ı bayram yaparken,"bugün benim doğum günüm" demiştir. Dolayısıyla değerli dostlar, bir ülkenin, demokratik cumhuriyetin temellerin atılmasının başlangıcı 19 Mayıs’tır. Böyle önemli bir günde, sadece bir çelenk ile geçiştirilen törenler. İnadına her bayramımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. O yüzden buraya gelen, yürekleri bu alanda atan bütün dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz koşullar bir takım hukuksuzlukların yaşandığı koşullardır. Biliyorsunuz daha geçenlerde bir referandum yaşadık ve bu referandumdan bir devletin tüm olanaklarına karşı, milletimizin çabalarıyla neredeyse yüzde elli elli, bize göre şaibeli bir referandum sonucu açıklandı. Bunu içimize sindiremiyoruz. Yasal mücadeleler devam ediyor. Bunu unutturmak içinde sürekli gündem değiştiriyorlar. Ama ne kadar günden değiştirirlerse değiştirsinler hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız bu böyle biline. Buradan birde gençliğe hitap etmek istiyorum.

Değerli genç arkadaşlarım; Atatürk kurduğu ülkenin, yaşattığı ilkeleri savunucusu olan diye "Ey Türk Gençliği" diye başlayan o hitabesini bu yüzden yazdı. Sizden ricam lütfen çalışmalarınıza ağırlık verin, buraya yüzlerle binlerle gelin. Sizlerin Cumhuriyete sahip çıktığınıza olan güvenimizi pekiştirin. Sözlerimi sonlanırken, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun diyorum, bu bayramları yaşatacağımıza söz verirken,diğer bayramlarda görüşmek üzere diyorum."



Editör: TE Bilişim