Cafer Elmas

       İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir iddia ile çalkalanıyor.

       Söğüt Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ardından Bilecik Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Bektaş Uçkun'un Söğüt'te bir sürücü kursunun şikayeti üzerine Müfettiş soruşturması geçirdiği ve 6 maddeden cezai işlem verilmesi öngörülen Uçkun'a cezai işlemlerin uygulanmadığı iddia edildi.

Milli Eğitim camiası  ve kamuoyunda Uçkun’a Müfettiş raporuyla uygulanması istenen cezai işlemlerin uygulanmaması ve uzatılması tartışma konusu olurken, Uçkun'a cezai işlemlerin uygulanmamasının siyasi kayırma olduğu gelen iddialar arasında.  

Konunun başta Vali olmak üzere bürokratlara ve iktidar partisi siyasilerine iletildiği, Bektaş Uçkun'un uyarılmasına rağmen halen aynı tavrın devam ettiği gelen iddialar arasında.

       Bektaş Uçkun iddialara göre Söğüt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaparken bir sürücü kursunun şikayeti üzerine Müfettiş soruşturması geçirdi. 17 değişik maddeden şikayet edilen Uçkun'un, Müfettiş soruşturması sonrası 40'a yakın kişinin ifadesine başvurularak 6 maddeden cezai işlem görmesi öngörüldü.

Bunların en önemlisinin ise sürücü kursundan sertifika alan kursiyerlerden makbuzsuz ve herhangi bir hesaba yatırılmadan toplanan yüksek meblağdaki paraları (yaklaşık 13 bin TL olduğu iddia ediliyor) nereye harcandığının bilinmediği iddiası. Bu iddia sonrası Müfettişler tarafından soruşturma geçiren Uçkun, cezaya hükmedildi.

Kınama, maaş kesimi, yer değişikliği ve makbuzsuz toplanan paraların iadesi cezalarının verildiği iddia edilen Bektaş Uçkun, iddialara göre AK Parti siyasetçileri tarafından alelacele 76. Maddeyle Bilecik Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına getirildi.

Hakkında verilen cezai işlemler ise askıya alınırken, cezanın verildiği yer olan Söğüt Kaymakamlığı'na yazı yazıldı. Cezanın işlendiği yerde uygulanması gerektiği, Kaymakamlık tebligatının yapılması gerektiği bu esnada Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Bektaş Uçkun'a cezai işlemler uygulanmadığı iddia edildi.

Bektaş Uçkun'un daha önceden de defalarca soruşturma geçirdiği, 2 kez İl Disiplin Kurulu’na sevkedildiği fakat Disiplin Kurulu’ndan af kararı çıktığı öğrenildi. Bu kararın sonucunun ise ne olacağı şimdiden merak ediliyor.

Soruşturmaya ilişkin elimizde bulunan belgeleri şuan gelişmeleri takip ettiğimiz için yayınlamıyoruz.

 

Editör: TE Bilişim