Yenişehir TSO ile Bilecik TSO yöneticilerinin, Bilecik-Yenişehir yolu için lobi oluşturma kararı almaları siyasetçilerin yıllarca yapamadığını Ticaret ve Sanayi Odaları yapacak yorumlarını beraberinde getirirken, bu karar kamuoyu tarafından çok olumlu bir gelişme olarak karşılandı.

Yenişehir TSO Başkanı Orhan Torun, Meclis Başkanı Salih Hoşgönül ve Meclis üyeleri Bilecik TSO’yu ziyaret etti.

Yenişehir TSO Heyeti, Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Keskin, Yönetim Kurulu Üyesi Ersel Emiroğlu, Meclis Üyeleri; Fatih Umutlu, Hakkı Aynur, Mehmet Serkan Kısacık ve Oda Genel Sekreteri Özgür Erdem tarafından ağırlandı.

Ziyarette Bilecik-Yenişehir yolunun biran önce bitirilmesinin ekonomi açısında önemi istişare edilerek, yolun en kısa sürede bitirilmesi adına Odalar tarafından lobi faaliyeti yapılması kararlaştırıldı.

BU YOL 5 VALİ, İKTİDAR, MUHALEFET VE 5 MİLLETVEKİLİ ESKİTTİ

Bilindiği gibi Bilecik’in kangren sorunu olan, 2008 yılında ihale edilen ve ihale sürecinin sekteye uğradığı iddiası ile 11 yıl boyunca sürümcemede kalan Yenişehir yolunun bitişi için her yıl bir sonraki yıl hedef gösterildi.  

Siyasiler, topu yargı sürecine attılar, bu yol 5 Vali, İktidar, Muhalefet, 5 Milletvekili eskitti ne var ki bir türlü çözülemedi..

YOLU BİR DE EKONOMİK KRİZ VURDU

20 kilometrelik Bilecik-Yenişehir yolunun 11 yıldır yaptırılamaması bir yana son zamanlarda ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yol için ayrılan ödeneğin de bitmesi umutları bir kez daha söndürdü.

Önceki Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ın, yolun biran önce bitirilmesi için İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarında Karayolları Bölge Müdürü’ne baskı yapmasının yanında “bu yolun 2018 yılında bitmesi için gerekirse sahaya inip bizzat çalışacağım” demişti. Bunun üzerine yaşanan ekonomik kriz, Yenişehir yolunu da vurdu ve ödenek yetersizliğinden dolayı yol çalışmaları  durdu.

Vali Büyükakın’ın istifasının ardından ise yerine gelen Bilecik Valisi Bilal Şentürk de konuyu gündemine espili bir şekilde alarak ilk İl Koordinasyon toplantısında Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Ramazan Yıldırım'a bu yolun biran önce bitmesi gerektiğini belirterek, "Bilecik'te hikaye varmış öyle diyorlar. Bilecikli gençler kendi aralarında bitmeyen sevdaları için "Bilecik-Yenişehir yolu gibi olsun" diyorlarmış. Başka bir ideal koyalım, yani son nefese kadar sevdaları sürsün ama bizim bu tür işlerimizi de inşallah hızlıca bitirelim" demişti.

SİYASETÇİLERİN YAPAMADIKLARINI TSO  YAPACAK”

Bilecik’te siyasi ve bürokratların bitirilmesi için uğraştığı fakat bir sonuç alamadığı Yenişehir yolu için bu kezde Yenişehir ve Bilecik’in Ticaret ve Sanayi Odaları düğmeye bastı ve devreye girdiler.

Yenişehir yolunu gündemlerine alan TSO yöneticileri, yolun en kısa sürede bitirilmesi adına Odalar tarafından lobi faaliyeti yapılması kararlaştırıldı.

Ayrıca ilimizin Gemlik limanına ulaşımının kolaylaşması için Yenişehir-Gemlik arasında yapılması planlanan yol için Odaların koordineli bir şekilde çalışması hususu görüşüldü.

TSO yöneticilerinin bu tutumu, kamuoyunda umutları tekrar yeşertti. “Siyasetçilerin yapamadıklarını TSO yapacak” yorumlarına neden olan istişare, Bilecik için çok olumlu bir gelişme olarak karşılandı.

Editör: TE Bilişim