İlimizin önde gelen sanayicilerinden ve son birkaç yıldan buyana gerek kurumlar, gerekse gerçek usulde vergi rekortmeni olan Turgut Özen’in AK Parti’ye üye olduğu ortaya çıktı.

Ardı ardına yaptığımız haberlerle Bilecik’te gündemi belirleyen ve ulusal basında da yerini bulan yayınlarımıza bir yenisini daha ekliyor ve Bilecik kamuoyunun da çok konuşulacak belgeli haberimize imza atıyoruz.

Bilecikspor’un 3. Ligde mücadele ettiği dönemlerde ismi Kulüp Başkanlığı ile özdeşleşen ve her yerel seçimlerde ismi CHP Belediye Başkan adayları arasında geçen Turgut Özen, diğer partilerden aldığı adaylık tekliflerine de pek sıcak bakmamıştı. Sadece 1994-1999 yıllarında DYP’den Belediye Meclisi’ne giren ve Belediye Başkanı Mustafa Cinoğlu’nun istifa etmesinden sonra 3 ay gibi kısa bir süre Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Özen siyasete pek uzak değil.

 Aktif politik hayatı bununla sınırlı kalmasına rağmen her yerel seçimler öncesinde ismi ön plana çıkan ve yine son yerel seçimlerde CHP’nin adayları kesinleşmeden önce kendisine teklifte bulunulduğu öne sürülen Turgut Özen’in, Adalet ve Kalkınma Partisi Bilecik Merkez Teşkilatı 2014/1U dönem aktif üyesi olduğu ortaya çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile arası iyi olduğu ve Faruk Çelik’in üye olması için Özen’e ısrar ettiği de gelen iddialar arasında.

Seçimlerden 3 ay önce yapılan bu üyelik AK Parti’de yeni bir sürecin başlangıcı olarak  nitelendirilirken, Turgut Özen’in  AK Parti’ye üyeliği ile yaklaşan Genel Seçimlerde Milletvekilliği adaylığının da gündeme gelebileceği yada bir sonraki Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin Belediye Başkan adayı olabileceği  belirtiliyor.

Turgut Özen’in kendisi ile birlikte 60 kişiyi daha üye yaptırdığı ise gelen başka bir iddia. Geçtiğimiz günlerde vergi rekortmeni olması nedeni ile yaptığımız röportajda halkın kendisini nerede görmek isterse orada siyaset yapabileceğini söyleyen ve aktif siyasete ışık yakan  Turgut Özen ile AK Parti’nin üst düzey yetkililerinin bu üyelik karşısında ne gibi bir açıklama yapacağı merak edilirken, bu durum AK Parti’de önümüzdeki dönemde siyasetin ısınacağının işareti olarak nitelendirildi.

İŞTE BELGESİ:


Editör: TE Bilişim