Korkmaz Kesik

Şişecam Grubuna bağlı Camiş Madencilik fabrikasından sendikal faaliyetlerinden dolayı işten çıkarılan işçilerin ikinci duruşması 17 Şubat Salı günü 10.30’da Bilecik Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Eylül ayında Kristal- İş sendikasına üye olan 8 işçi Şişecam Grubuna bağlı Camiş Madencilik fabrikasından işten çıkarılmıştı.

Sendikal haklarının elinden alınarak, hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldıklarını belirten işçiler durumu yargıya taşımıştı. İşten çıkarılan işçilerin 16 Aralık 2014 tarihinde Bilecik Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşma sonrasında dava bugüne ertelenmişti.  Duruşmaya Kristal-İş sendikasının Bursa ve Eskişehir’den temsilcilerinin de katılması bekleniyor. 

Şişecam Grubuna bağlı Camiş Madencilik fabrikası ile işten çıkarılan işçiler arasındaki dava süreci devam ederken, 8 işçi daha sendikal faaliyetlerden dolayı işten çıkarılmıştı. İşçiler, işverenin sendikal faaliyetlerin yürütülmemesi konusunda baskı yaptığını belirtirlerken, dava sürecine kararın ne çıkacağı Şişecam işçisi ve kamuoyu tarafından merak ile bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim