Korkmaz Kesik

Bilecik’te Şişecam Grubuna bağlı Camiş Madencilik fabrikasında sendikal faaliyetler nedeniyle işten atılan 8 işçi yargıya başvurdu.  Bilecik Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşma sonrasında dava 17 Şubat 2015 tarihine ertelendi.

Duruşma sonrasında Kristal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı adliye önünde bir açıklama gerçekleştirdi. Şıracı, işçilerin anayasal haklarını kullanarak sendika üyesi olduğunu söylerken, “Burada en büyük görev devletimize düşüyor, verdiği kararın arkasında durması gerekir. Çünkü E-Devlet sistemini getiren devletimiz sendikaya üye olma bazında üzerine çıkan tek şey E-Devlet’te bunlara üye olabilir, şu sendikalar üye olabilir diye bir internet koydu. Bu arkadaşlarımıza da çıkan Kristal-İş Sendikası. Bunu biz kendimiz yazmadık, bunu devlet yazdı.” dedi.

Kristal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  “Bugün burada toplanmamızın amacı bu kadar arkadaşımın anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olmalarından dolayı, üzerine basarak söylüyorum arkadaşlarımız suç işlemedi. Anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldular. İşveren bunlara itiraz etti. Bugün ilk duruşmamız oldu. Burada en büyük görev devletimize düşüyor, verdiği kararın arkasında durması gerekir. Çünkü E-Devlet sistemini getiren devletimiz sendikaya üye olma bazında üzerine çıkan tek şey E-Devlet’te bunlara üye olabilir, şu sendikalar üye olabilir diye bir internet koydu. Bu arkadaşlarımıza da çıkan Kristal-İş Sendikası. Bunu biz kendimiz yazmadık, bunu devlet yazdı. Bu arkadaşlarımızda Kristal İş Sendikasına üye oldular. Hiçbir şekilde Anayasa ve hukuka aykırı hareket etmemişlerdir. İşyerine ve işine sahip çıkmışlardır. Sendikamıza üye olan arkadaşlarımıza sendika olarak sonuna kadar yanındayız. Hiçbir sendika işçinin arkasında olmaz, her sendika işçinin önünde gider. Bizde arkadaşlarımızla omuz omuza Cam-iş Madencilik’e Kristal iş sendikası girecektir. Burada söyleyecek fazla bir şeyimiz yok. Bir sonraki duruşmamız Şubatın 17’Sinde olacak. Ama burada devletimizden tek istediğimiz şey verdiği sözün arkasında durmasıdır. Burada çalışan 12 işçi, aileleri ile birlikte 500 kişi yapar. Hiç kimsenin bu arkadaşlarımızın ekmeği ile oynamaya hakkı yoktur. Herkes verdiği kararın arkasında dursun, bu arkadaşlarımızda verdikleri sözün sonuna kadar arkasındalar. Bize burada destek veren Atatürkçü Düşünce Derneği ve siyasi partilere de çok teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim