Bilecik’te bulunan Camiş Madencilik sendikal nedenlerle 8 işçinin çıkarılmasının ardından işçiler fabrikaya yürüdü. Porland Porselen fabrikası önünde toplanan işçiler Camiş Madencilik fabrikasına kadar yürüyüş geçekleştirdi. Yürüyüşe geçen işçiler, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam, ‘Camiş işçisi yalnız değildir’ sloganları ile birlikte yürüdü.



Yaklaşık 200 işçinin yürüdüğü eylemde çevre illerden de destek geldi. Fabrika önüne gelen işçiler burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı işçiler adına Kristal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı yaptı. Şıracı açıklamasında, Camiş Madencilik işçilerinin Eylül ayından itibaren Kristal- İş sendikasına üye olmaya başladıklarını belirterek bu faaliyetlerden ötürü 8 işçinin işten atıldığını söyledi.


“Şu anda Şişecam’a bağlı tüm cam fabrikalarında Kristal-iş Sendikası örgütlü ve yetkilidir.” diyen Şıracı, “Sendika olarak Şişecam yönetiminden bir an önce Camiş Madencilik yönetiminin bu keyfi tutumuna son vermesini ve sendikal haklara saygıyı tesis etmesini ve atılan üyelerimizin geri alınmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.



“Sendikaya üye olmak anayasal bir haktır” diyen Şıracı, “Sendikal nedenle işçilerin işten çıkarılması ve sendikal faaliyetin engellenmesi hem 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu iş Sözleşmesi Yasası hem de Türk Ceza Yasası ona göre suç oluşturan bir eylemdir. Böyle bir eylemde bulunan işverenler için ceza yasası hapis cezası öngörmektedir.” dedi. Şıracı açıklamasını yaparken işçiler işten atılan işçileri sloganlarla destek verdiler.


Şıracı açıklamasını “Camiş Madencilik yöneticilerine yaptıklarının bireysel açıdan hapis cezasını gerektiren bir suç olduğunu bir kez daha hatırlatıyor ve bu tutumlarına son vermedikleri takdirde haklarında Cumhuriyet Savcılığı’na başvuracağımızı ihtar ediyoruz.” sözleriyle sona erdirirken işçiler coşkulu şekilde sloganlar atarak ve marşlar söyleyerek şekilde dağıldılar.

 

 

Editör: TE Bilişim