Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 21 Belediye Başkan adayı arasında Bilecik Belediye Başkan adayını da açıkladı. 2 dönemdir Bilecik Belediye Başkanlığını yürüten Selim Yağcı, 3’üncü dönemde de aday gösterildi.


Ankara'dan önceki gece saat 23:00 sularında dönen Selim Yağcı'yı Bilecik Belediye Sarayı'nın bahçesinde partililer ve sevenleri büyük coşku içinde maytaplar ve sis bombaları eşliğinde sloganlar ile karşıladı.



Yakılan sis bombaları ile başta Başkan Yağcı olmak üzere basın ve partililer duman altında kalırken zor anlar yaşadılar. Eşi Fatma Yağcı ile birlikte gelen Başkan Selim Yağcı burada yaptığı teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verirken, Başbakan Erdoğan’ın 2023 hedefine yürüyüş yolculuğunda inanarak, güvenerek bu yolculukta kendisini kaptan tayin ederek  "Selim sen 2023 hedeflerine Bilecik'i taşıyacak kişisin” dediğini ve seçimi de kazanarak bu görevi halkıyla beraber layıkı ile yerine getireceğini söyledi.



Bilecik siyasi tarihinde bir ilk olarak çok ağır bir siyasi sorunluluğu üstlenmiş bulunmakta olduğunu belirten Yağcı, “yeni hedeflere yürüyüş yolculuğunun başlangıcı ve bize inanıp güvenip bu yolculukta bizi kaptan tayin eden "Selim sen 2023 hedeflerine Bilecik'i taşıyacak kişisin” diyen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hükümetime ve partimin tüm yetkililerine çok teşekkür ederim. Tabiki bu güvene layık olmak ve halkımızı seçimlerde gönüllerine girerek yeniden onların güvenini kazanmak ondan sonra halkımız ile birlikte onlara daha iyi hizmet etmenin mutluluğunu hepimiz paylaşacağız” dedi.



Yağcı, “Bilecik siyasi tarihinde ilk olarak çok ağır bir siyasi sorumluluğu daha üstlenmiş bulunmaktayız. Yıllar geçtikte siyasi sorumluluğumuz çok daha fazla artıyor bunun bilinci içerisindeyiz. Öncelikle bu zamana kadar bize bu görevi tebliğ eden bu sorumluluğu yükleyen hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bugün yeni bir başlangıç, yeni hedeflere yürüyüş yolculuğunun başlangıcı. Bize inanıp güvenip bu yolculukta bizleri bu yolculuğun kaptanı tayin eden ve bu görevi tebliğ eden ‘Selim sen Bilecik’i 2023 hedefine taşıyacak kişisin’ gibi çok ağır bir sorumluluğu üzerimize tebliğ eden sayın Başbakanım olmak üzere hükümetimizin, partimizin tüm yetkililerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Cenabı Hak’tan temennimiz tabiki bu güvene layık olmak inşallah bu zamana kadar olduğu gibi öncelikle önümüzde bir seçim süreci var burada halkımızın gönlüne girerek, gönüller yaparak onların yeniden güvenini kazanmak, ve ondan sonra yine hemşehrilerimizle halkımızla birlikte onlara bu güzide topraklara hizmet etmenin mutluluğunu hep birlikte paylaşmak ve inşallah 15. yılın sonuna geldiğimizde 2004 yılında koyduğumuz hedeflere ulaşan bir Bilecik’i ortaya koymak istiyoruz. Bizim davayla şunla bunla işimiz olmaz. Ben siyasete başladığım günden itibaren hep şunu gördüm. Siyaset iddia işi, rekabet işi, gerçekten yüreğinde yangın olan insanın ben varım dediği bir ortam. Siyasette yarışma zamanını, barışma zamanını ve çalışma zamanını çok iyi bilmek lazım. Biz farklı bir rekabet içerisinde partimiz içerisinde yarışma yaptık bu geçti. Bu yarışmaya katılan tüm arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum, kutluyorum. İnşallah burada hep birlik ve beraberlik içerisinde partimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla başta milletvekilimiz, il başkanımız, ilçe başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, yönetim kurullarımızın tüm üyeleri, mahalle temsilcilerimiz ve delegelerimiz ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde üzerimize yüklenen bu emaneti, bu sorumluluğu en iyi şekilde en üst noktaya taşıma konusunda çalışmaktan, gayret göstermekten her türlü hoşgörüyü, sevgiyi ve saygıyı göstermekten hiçkimsenin şüphesi olmasın. Çünkü davamız ulvi bir dava. Bu dava Türkiye’yi gelecek zaman diliminde muassır medeniyet seviyesine yükseltmek. Bilecik’i bu yolculukta geri bırakmadan Türkiye’yle birlikte koşar adımlarla ilerlere götürme davasıdır. Bu davada kırgınlıklar, kızgınlıklar olmaz, bu davanın akaryakıtı motoru sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliktir. Biz her zaman bu yolculuğa çıkarken sloganımız neydi hep birlikte daha iyiye, daha güzele diyorduk. Bunun için aslında tüm sırlar gizli. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ve diyorum ki hep birlikte daha iyiye, daha güzele, güçlü güzel bir Bilecik’e, güçlü bir Türkiye’ye ulaşmak dileğiyle’ dedi.



Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın konuşması sırasında partililer ve gönül dostları sık sık ‘Bilecik seninle gurur duyuyor, Bilecik seninle daha güzele’ ve ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları atarak konuşmasını kestiler.

Konuşma sonrası Başkan Yağcı coşkulu kalabalıkta tek tek tebrikleri kabul ederken, ilimiz esnaflarından Mustafa Tunga’nın getirdiği tepsi tepsi baklavalar partililere dağıtıldı.


Editör: TE Bilişim