Avukat Faik Akarkarasu, Belediye Başkanı Semih Şahin ile aralarında bir takım sorunlar olduğu söylentilerine dair açıklamalarda bulundu.

Bilecik Arena programında Avukat Faik Akarkarasu’ya kamuoyunda çokça konuşulan Başkan Semih Şahin’e yönelik geçtiğimiz yıl yapmış olduğu sosyal medya paylaşımları ile ilgili soru soruldu.

Akarkarasu, buna ilişkin eleştiri yapma hakkını kullandığını belirtirken, “Sırtı Picasso’lu, Kolu Rembrandt’lı bir sürü adam gördük” şeklinde ilginç bir çıkış yaparken, bu sözü ile kime veya kimlere gönderme yaptığı tartışma konusu oldu.

Konuyu biraz daha açarak konuşmasına devam eden Avukat Faik Akarkarasu, “biz seçim öncesinde, ön seçimden sonrada konuştuk. Bundan bir yıl evvel aday olmayacağım diye kendisini ben aradım. Dedim ki, ‘DSP döneminde de bir adaylığın olmuştur’ yanılmıyorsam 1999 yılında adaylık demeyeyim de adaylık arayışı diyeyim. Halil hocamızı tanıyoruz, seni de biliyoruz. Böyle bir niyetin varsa, ‘Ben kendi payıma peşin olarak sana açık çek diyorum. Ben aday değilim, aday olmak istiyorsan gel formatını hazırla ben sana destek veririm’ dedim. Onun akabinde, ‘ben adayım, ne düşünüyorsun?’ dedi. ‘Hayırlı olsun’ dedim. Burada ben, ‘ön seçimin mutlak gerekli olduğunu ve önseçimden çıkarsa da çok kuvvetli bir şekilde geleceğini’söyledim, partideki pek çok insanda ön seçime gitti. Ön seçim bittikten sonrada ben Bilecik ile ilgili ne yaşadıysam Semih Şahin ile paylaştım. Yapılması gerekenleri kaba hatlarıyla anlatmaya çalıştım ama bunları anlattıktan sonra burada bir yol yürümeden öte işte ne bileyim, ‘Sırtı Picasso’lu, Kolu Rembrandt’lı’ bir sürü adam gördük.

Yani üzerlerinde resim taşıyan bir sürü adam gördük. Anlayan anladı lafın gittiği yer belli zaten, şimdi şunu söylemeye çalışıyorum Bilecik’e uzak olmakla beraber Bilecik’e çözüm getirmeye çalışan insanları da gördük. Burada bir havari grubu oluşmaya başladı, bu da yönetimde bir boşluk oluşturdu. Yönetimde boşluk olmasaydı, süre gelen sabırla, sebatla Bilecik’in problemlerine dokunma olsaydı, İl Özel İdaresi ile olan sözleşme neden fes edilsin. Bilecik Belediyesi koskoca bir rekreasyon alanını elinden çıkarttı.

Açılan bir dava var mı, yok, bu bir takım oyunudur. Siz burayı analiz edemezseniz olmaz. Tugay’ın belki Bilecik’ten taşınma ihtimali var. Olabilir mi? Olabilir. Orası ile imar düzenlemeleriniz var mı? Yoksa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na mı bıraktınız? Bu bir fikir özürlüğüdür. Ben bu fikir özgürlüğümü yaparım, orada seçilmiş bir insanın faaliyeti mutlak ve dokunulmaz değildir. Olamaz böyle bir şey eleştiri varsa burada yaparım. Eleştiri hakkımı sonuna kadar kullanırım. Ben kimseye hakaret etmedim hiç kimseye etmedim, ben aslında onu uyardım” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim