Bozüyük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından faaliyete geçirilen sanat, spor ve meslek eğitim kurslarını gençlere tanıtmak ve katılımları arttırmak amacı ile 3 noktada yapılan ‘canlı ilan panosu’ çalışması yoğun ilgi gördü. İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaşan vatandaşlar ise öğrenci gösterilerini beğeni ile izledi.


Bozüyük Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen sanat, spor ve meslek eğitim kurslarının tanıtımı ilçe genelinde 3 noktada yapıldı. Halka açık mekânlar olan merkez Postane’nin önü, Kasımpaşa Camii önü ve Sarar AVM’de yapılan ‘canlı ilan panosu’ uygulamasında kurs öğretmenleri ve öğrenciler görev aldı.


Öğrenciler bu uygulama ile bu güne kadar öğrendiklerini sergileme fırsatı bulurken öğretmenlerinin eşliğinde şarkı söyleyip, enstrüman çaldılar. Ayrıca SARAR AVM’de Halk Eğitim Merkezi’nde verilen el sanatları kurslarında yapılan el işlerinden de örnekler sergilendi. Kurslarda yapılan çalışmaların vatandaşlara görsel olarak tanıtılması ile birlikte oluşturulan standlarda yeni kayıt işlemleri de yapıldı.


Konu hakkında Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi yetkilileri bir açıklama yaparak “Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde sanat, spor ve mesleki eğitim kurslarımız başlamıştı. Bu gün ise farklı bir yol izleyip derslerimizi ilçemizin merkezi yerlerinde ve SARAR AVM’de halkın arasında yaptık.


Vatandaşlarımız, yoğun ilgiyle izledikleri etkinliklerde daha önce ilanlarda gördükleri ders fotoğraflarını canlı olarak görme fırsatı buldular. Aynı zamanda personelimiz tarafından yeni kurs kayıtları da alındı. Toplamda 45 farklı branşta açılan kurslarımızı önümüzdeki aylarda farklı etkinliklerle vatandaşlarla buluşturmayı hedefliyoruz” dediler.

 

Editör: TE Bilişim