Cafer Elmas

FETÖ/PDY mensuplarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında devlet daireleri, yargı mensupları, sivil toplum kuruluşları, basın mensubu , dernekler, Emniyet teşkilatı, Askeriye’ vatandaş ile başlayan  başlayan gözaltılar ardından ilimizde 120’ye yakın kişi tutuklanmıştı.

FETÖ/PDY mensuplarına yönelik soruşturmanın şimdide İşadamı, Sanayici ardından da Siyasilere uzanacağı iddia ediliyor.

İlimizde de bazı İşadamı ve Sanayicilerin ssiyasiyerin FETÖ soruşturması kapsamında incelemeye alındığı, önümüzdeki günlerde ifadelerine başvurulabileceği gelen iddialar arasında.

Diğer yandan diğer partilerin yanısıra özellikle AK Parti içerisinde önemli yerlerde görev yapan siyasilerinde FETÖ ile uzaktan yakından eskiden de olsa bağlantısı olduğu gerekçesi ile inceleme ve gözaltı süreci yaşanabileceği gelen iddialar arasında.

AK Partili Belediyelerde FETÖ mensuplarının belirlenmesi için kurulan Komisyonların çalışmaları sonucunda açığa almalar gerçekleşmişti. Belediyelerin ardından parti içerisinde de FETÖ ile bağlantılı olduğu düşünülen parti üyelerinin önümüzdeki günlerde partiden ihraç edileceği öne sürüldü.

AK Parti’nin yanı sıra diğer partilerde de FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen kişilerin ihracı ve gözaltına alınacağı gelen iddialar arasında.                                                                   İşadamı, Sanayici ve Siyasilere yönelik operasyonlar ile gözaltıların olması durumunda ilimizde de siyasi dengelerin ve ekonomik piyasaların ne denli etkileyeceği şimdiden merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim