Cafer Elmas

İlimize Sinop Gerze’den olaylı şekilde gelen ve Bilecik’te çalıştığı süre zarfında basında olumsuzluklar ile anılan Vali Yardımcısı Eflatun Can Tortop, 6 yıllık görev süresinin ardından nihayet ilimizden giderken, Hatay Antakya Kaymakamlığı’na atandı. Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Vali Yardımcısı olarak görev yaptığı Bilecik’e nasıl  geldiğini kendisini yakından tanıyan çevresinin iyi bilmekte olduğu Eflatun Can Tortop, Sinop’un Gerze ilçesinde Kaymakamlık yaptığı esnada AKP İlçe Başkanı ile telefon konuşmasına takılması ile gündeme gelmişti.

Dinlemeye takılan Sayın Tortop, müteahhit olan AK Parti İlçe Başkanı’na yaptıkları ihaledeki mıcır rakamlarını vermiş,
bazı AKP'lilerin isimlerinin de karıştığı ihale operasyonunda telefon dinlemesine takılıp  4 ay açığa alınan ve ağır cezada yargılanmasının ardından Bilecik’e atanmasının yanı sıra Eskişehir İdari Mahkemesi’nde de davası görülen Tortop’un dava sonucu birkaç yıl maaş kesim cezası dahi aldığı öğrenilenirken, Tortop kendisi gibi Kayserili olan Vali Musa Çolak tarafından ne hikmetse ilimizde en hassas kurum olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yanısıra Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Vali Yardımcısı olarak görevlendirilmişti.

Bu arada yaptığı olumsuzluklar ile gündemden düşmeyen Eflatun Can Tortop, bilindiği gibi, sokakta kalan 4 çocuklu aileye ‘biz onlara daha önce yardım yaptık bizi ilgilendirmez’ deme cürretini dahi gösterip o ailenin mağduriyetini gündeme getiren basın mensuplarına suç bulacak kadar hassas bir Vali Yardımcılığı yaptı.

Huzurevi’nde dayak yediği ve kötü muamele gördüğü iddiası ile buradan kaçan ve İzmir’e dönmek  üzere olan yaşlı Ayşe teyzeyi haber yapmamızın ardından kendi ayıplarını bize maletmek için  gazetemize dava açan ve yargıdan okkalı bir cevap alan sayın Tortop, zamanında çok savunduğu Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Yetim’in de ne olduğunu şimdi anlamıştır umarız.

Seçim üzeri kamyonların tepesine çıkan ve ev ev kömür, erzak dağıtan Tortop, iktidara yaranmak adına her türlü kolaylığı gösterip kışın alınmayan bayram paralarını dahi seçim arifesinde ödetmek ile de gündeme gelmişti.

İlimize gelen Bakanı Valilik önünde sakız çiğneyerek karşılayan ve kameralarımıza takılan Eflatun Can Tortop, sigarayı bıraktığı için sakız çiğnediğini söyleyecek kadar rahat tavırlar sergilerken, belkide en rahat görevini İlimizde yaptı diyebiliriz.

İktidar partisine kendisini yakın gösterip rahat görev yapan Tortop, nihayet ilimizden ayrılıyor. Kaymakam olarak atandığı Hatay Antakya’daki meslektaşlarımızın bizi arayıp kendisi hakkında bilgi istediklerinde kendilerine çok başarılı görevler yaptığını belirttiğimizi söyleyebiliriz.

Editör: TE Bilişim