Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Bilecik’te önemli açıklamalarda bulundu.


Bakan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığının ve ÖSYM’nin yaptığı sınavların mahkeme süreci ile ilgili bir maddesininönceki gün görüşülen Torba yasaya eklediklerini belirterek, yapılacak itirazları 10 gün ile sınırlandırdıklarını, temyiz ve mahkeme süreçleri ile birlikte toplamda 45 gün içerisinde sonuçlandıracaklarını açıkladı.


Bakan Nabi Avcı, sınavlara yapılacak olan itiraz sürecinin süresinin kısaltılması ile birlikte, mahkemeler üzerinden velileri, milyonlarca öğrenciyi tedirgin etmeye yönelik tezgahları da böylece boşa çıkarmış olacaklarını da belirterek, kendileri için çok önemli olan bu yasa maddesinin geçmesinde destek veren Milletvekillerine Bilecik’ten teşekkür etti.



Bakan Avcı, açıklamasında, “dün bizim için çok önemli olan bir kanun geçirdik. Torba yasada bizimle ilgili çok önemli bir madde vardı, buradaki desteklerinden dolayı Bilecik Milletvekilimize de diğer milletvekillerimize de çok teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanlığının ve ÖSYM’nin yaptığı sınavların mahkeme süreci ile ilgili bir maddeydi. Biliyorsunuz daha önce Haziran ayında yaptığımız SBS 6 ay sonra çocuklar okula başladıktan sonra, herşey olup bittikten sonra iptal edilmeye kalkılarak yürütmeyi durdurma kararı verildi. Benzer süreçler ortalığı karıştırmak için bir araç olarak değerlendiriliyor onun için şimdi bir yasal düzenleme yapıyoruz bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı sınavlarla ilgili eğer mahkemeye müracaat edilecekse 10 gün içerisinde müracaat edilsin mahkeme belli bir süre içerisinde esastan görüşerek karar versin yürütmeyi durdurma kararı verirse biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak işi uzatmamak için itiraz etmeyeceğiz bunu da yazdıki temyiz süresini de 15 gün ile sınırlandıralım böylece Haziran ayında yaptığımız sınavlar ile ilgili varsa Yargıya gitmek isteyenler buyursunlar gitsinler ama mahkemelerde 45 gün içerisinde işi sonuçlandırsın ki çocuklarımız okullarına başlamadan önce yargının kararını alalım ve uygulayalım. Onun için dün böyle bir yasa maddesini Meclisimiz kabul etti. İnşallah önümüzdeki dönemde de artık mahkemeler üzerinden velileri, milyonlarca öğrenciyi tedirgin etmeye yöntliktezgahları da böylece inşallah boşa çıkarmış olacağız” görüşlerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim