Bilecik Kent Konseyi söyleşileri kapsamında kente gelen tarihçi,yazar Sinan Meydan,Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde ‘Bilecik Mülakatı Söyleşisi’ gerçekleştirdi.
Bilecik Kent Konseyi Söyleşileri kapsamında 5 Aralık Bilecik Mülakatı’nın 101’inci Yıl Dönümü etkinliklerinin kapanışı olan Bilecik Mülakatı Söyleşisi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Bilgin’in moderatörlüğünde ve tarihçi Sinan Meydan’ın katılımlarıyla gerçekleşti.


SEVR’İN YIRTILMA SÜRECİNE GİDEN İLK ADIM BİLECİK’TE ATILDI!

Tarihçi Yazar Sinan Meydan, izleyicilere Milli Mücadele dönemi ve bağımsızlığa giden yolda Bilecik Mülakatı’nın önemini anlattı. Bilecik Mülakatı’nın Sevr’in yırtılmasına giden sürecin ilk adımı ve dönüm noktası olduğunu belirten Sinan Meydan, bu görüşmeyle beraber Anadolu’da Ankara Hükümeti’nin elinin güçlendiğini, emperyalist işgalcilerin ağır bir darbe aldığını vurguladı. Misak-ı Milli’nin de temellerinin atıldığı Bilecik Mülakatı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasının önemini vurgulayan Sinan Meydan, ilelebet Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerinin bizlere ışık olmaya devam edeceğini belirtti.

Söyleşinin ardından Sinan Meydan, kitaplarını imzaladı.

Editör: TE Bilişim