İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının ikinci bileşimindegörüşülen iki gündem maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda Oğuz Sertler başkanlığında gerçekleşen bileşimin ilk gündem maddesinde; Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün talebi ile Bozüyük İlçesi İl Özel İdaresi’nin de hissenin bulunduğu Saffet Şeker İlköğretim Okulu’nun bulunduğu taşınmazın tamamının doğrudan ve rızaen idare adına satın almak için gerekli yetkinin idareye verilmesi ve idare adına satın alma işlemi tamamlanan şahıs hisselerinin eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesi talebi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi

Gündemin görüşülen bir diğer maddesine göre ise, İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantınsın ilk bileşiminde Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen’in konuşma alarak çiftçilerin zorunlu ihtiyacı haline gelen silo inşası için İl Özel İdaresi’nden talep ettiği arazi görüşüldü.

Başkan Sevinen, konu hakkında; ilimiz genelinde 90 bin ton civarı buğday üretimi yapıldığını ve bu mahsuller için siloya ihtiyaç duyduklarını belirtmişti. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla BEBKA’ya konu hakkında 400 bin liralık bir proje sunduklarını söyleyen Başkan Sevinen, bu projenin onaylanması neticesinde silo yapımı için çalışma yürüteceklerini söylemiş ve bu bağlamda İl Özel İdaresi’ni projenin ortağı yapılmasını ve Söğüt yolu üzerinde İl Özel İdaresi’ne ait olan arazinin Toprak Mahsulleri Ofise’ne silo yapmak amacıyla satılması talebini dile getirmişti.

Bunun üzerine gündeme alınan konu hakkında Aşağıköy Dangazlar mevkiinde bulunan İl Özel İdaresi’ne ait arazinin tarımsal amaçlı ürünlerin değerlendirilmesi, tarımsal amaçlı kullanım ve depolama hizmetlerinde kullanılmak üzere Bilecik Ziraat Odası Başkanlığı’na ihale ile satılması talebi İl Genel Meclisi’nde görüşülerek oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Editör: TE Bilişim