Bir süredir Akasyaaltı mevkiinde devam eden yol çalışmasının ilk aşamasının bu ay sonu tamamlanacağı ve trafik akışının normale döneceği öğrenildi. Bilecik’in doğu istikametindeki çıkışı olan yolda bir süre önce toprak kayması meydana gelmiş ve şehir mezarlığının bir bölümü toprak altında kalmıştı. Heyelan açısından risk taşıyan bölgede yapılan incelemeler sonucunda yol kenarına fore kazık çakılmasına karar verilmişti.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Karayolları Bilecik Şube Müdürü Bahtiyar Küçükalkan, geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana devam eden çalışmalarda sona yaklaşıldığını söyledi. çalışmanın ilk aşamasında yola 30’ar metrelik 374 adet fore kazığın çakılacağını belirten Küçükalkan, işin büyük ölçüde tamamlandığını, kalan kazıkların da bu ay sonuna kadar yerine yerleştirileceğini ifade etti. İşin ilk bölümünün tamamlanmasıyla yol üzerindeki trafik akışı da normale dönecek.

Mart ayı başında projenin ikinci ayağına başlayacaklarını söyleyen Karayolları Şube Müdürü, bu aşamada, daha önce çakılan kazıkların ayaklarına destek amaçlı 138 adet 25 metrelik kazık çakılacağını belirtti. Küçükalkan, çalışmaların 24 saat esasına göre vardiyalı olarak devam ettiğini ifade etti ve tüm çalışmayı Mart ayı sonunda tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan, yaklaşık 10 milyon lira maliyetli proje kapsamında bölgeye 374 adedi 30 metre, 138 adedi ise 25 metre olan toplam 512 adet fore kazık çakılacak. Çakılan kazıkların toplam uzunluğu ise 14.670 metre olacak. Uzun yıllardır heyelan tehlikesi altında olan yol, bu çalışma sonunda yeniden güvenli hale gelecek. Yapılacak çalışma sonucunda yolda herhangi bir genişleme olmayacağı ancak kenardaki banketlerin birkaç metre genişleyeceği öğrenildi.

Karayolları Bilecik Şube Müdürü Bahtiyar Küçükalkan, gece gündüz devam eden çalışmalar nedeniyle bazı vatandaşların gürültüden rahatsız olduğunu, ancak yola acil önlem alınası gerektiği için bu konuda yapabilecekleri bir şey bulunmadığını söyledi. Küçükalkan ayrıca, çalışma nedeniyle daralan yolda bulunan uyarı levhalarına dikkat edilmesini ve hız limitlerine uyulmasını istedi. 

Editör: TE Bilişim