Marmara bölgesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, tarımsal ürünlere zarar vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Söğüt'te etkisini göstererek çeşitli hasarlar bırakan dolu yağışının Bilecik merkezde de görülmesi beklenirken  Osmaneli'nin birçok köyünde yoğun bir şekilde etkili olduğu  öğrenildi.

Dolu yağışı sonucunda Osmaneli’ne bağlı Beşevler,Gaziler,Boyunkaya,Çerkeşli,Benli,Bereket,Avdan,Sarıyazı,Yeşilcimen,Düzmeşe,Çiftlik Ağlan,Adliye köyleri ve Göksu vadisinin bir kısmı  zarar görürken Osmaneli’nin en büyük köylerinde bütün meyveler büyük hasar gördü,sebzeler doluyla yok oldu.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Kaymakamı,İlçe Tarım Müdürü, AFAD ekipleri, İl Genel Meclisi Üyesi Hakan Özkan; tüm köylerde çiftçiler ile hasar tespit incelemelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Münür Şahin, yaptığı açıklamada devletin köylünün yanında olduğunu ve gerçek zararların mutlaka ödeneceğini söyledi. Şahin, “Allah’tan can kaybı olmadı tek tesellimiz bu. Milletvekilimiz Halil Eldemir ve yeni Seçilen Milletvekilimiz Selim Yağcı ve İl Başkanımız Fikret Karabıyık’ın Bakanlık nezdinde bütün girişimlerini başlattılar ve zararlar giderilecek.”diyerek zarar gören köy halkına geçmiş olsun diledi.

Bugüne kadar bu kadar alanda ve bu kadar köyü kapsayan bir hasarın ilk kez olduğunu belirten köylüler, tüm meyve ve sebzelerinin yok olduğunu, ağaçların bile fırtınada kırıldığını, bazı evlerin çatılarının uçtuğunu dile getirdiler. “Devletimize güveniyoruz” diyen köylüler “Hükümetimiz tüm hasarlarımızı karşılar.Allah’tan can kaybımız yok buna şükrediyoruz” ifadelerine yer verdiler.

Editör: TE Bilişim