Önümüzdeki günlerde ilimizde sıcaklar mevsim normallerinin üzerinde olması bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren sıcak hava dalgasının etkisini arttırılacağı bildiriliyor. Yetkililer 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması yönünde uyarıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği kaydedilerek, vatandaşlar sıcak havanın neden olabileceği rahatsızlıklara karşı uyarıldı.

İlimiz de Çarşamba gününden itibaren çöl sıcaklarının etkisi altına girmesi beklenirken hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde seyredecek. Çarşamba ve Perşembe günü havanın çok sıcak olmanı beklenirken sıcaklığın 38 dereceye kadar çıkabileceği belirtildi.

Bilecik Halk Sağlığı yetkilileri aşırı sıcaklara karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarılarda bulunurken açık alanda çalışanların, hamilelerin, yaşlıların, aşırı kilolular ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların sıcaklardan en çok etkilenen gruplar olduğunun altını çiziyor.

Günün en sıcak saatlerinin 10.00-16.00 saatleri arası olduğunu belirten sağlık yetkilileri vatandaşların mecbur kalmadıkça bu saatlerde dışarı çıkmaması yönünde uyarılarda bulunuyor.

Tuz içeren sıvıların bol tüketilmesi yönünde öneriler veren yetkililer, ‘Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı; bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmelidir.’ önerilerinde de bulunuyor.

 

 

Editör: TE Bilişim