23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kapsamlı bir şekilde kutlamak isteyen Atatürk İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri, kutlamaların Atatürk Kapalı Spor Salonu’na sıkıştırılması nedeniyle  zor anlar yaşadılar.

STAT KUTLAMALARI KALDIRILDI, İZDİHAM BAŞLADI

23 Nisan kutlamalarının stadlarda, açık havalarda coşkulu ve ferah bir şekilde kutlanmasının kaldırılmasının ardından alternatif kutlamalara başvurulmaya başlandı. Bu seneki törenlerde gönüllerince bir kutlama yapmak isteyen Atatürk İlkokulu öğrencileri ve velileri büyük hüsran yaşadı.  Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kısıtlı törenin ardından daha kapsamlı bir kutlama yapmak isteyen okul, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda alternatif bir kutlama tercih etti.  

VELİLER BAYGINLIK GEÇİRDİ

Birçok öğrenci ve velinin katıldığı programda izdiham yaşandı. Veliler,  üstüste çıkarak çocuklarının gösterisini izlemeye çalıştılar.Yoğun sıcağın da etkisiyle bazı veliler de baygınlık geçirdiği öğrenilirken, veliler “perişan olduk” diyerek isyan ettiler.

ÇOCUKLARI İLE BERABER KENDİLERİNİ DIŞARI ATTILAR

Gösteri çalışmalarına günler öncesinden başlayan öğrenciler ve heyecan içerisinde çocuklarını izlemeye gelen veliler,  geniş bir kutlama alanı ayarlanmaması nedeniyle duruma tepki gösterdiler. Nefes alabilmek için kendilerini salon dışına atan veliler ve minikler; kalabalık, sıcak ve oksijensizlikten zor anlar yaşadılar.  Bu şekilde bir organizasyonun  kutlamalara gölge düşürdüğünü belirten veliler, çocuklarının da içeride durmakta zorlandıklarını söylediler.

“KISITLI TÖRENLER YERİNE, GENİŞ ALANLARDA KUTLAMALAR İSTİYORUZ”

Statlarda yapılan görkemli törenlerin yerine kısıtlı törenlerin, , öğrenci odaklı olmayan göstermelik kutlamaların, küçücük salonlara sığdırılmaya çalışılan milli bayramların bu şekilde kutlanmasından rahatsız olan veliler, bunların yerine  eskiden olduğu gibi geniş alanlarda, çocukların gönüllerince eğlendiği, geniş çaplı kutlamaların olması gerektiğini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim