Bilecik Belediyesi yetkilileri SGK binasında kullanılmakta olan asansörü denetledi ve işletme ruhsatı olmadığı gerekçesi ile Pazartesi gününe kadar mühlet tanıdı.

Belediye yetkilileri, TOKİ’nin inşa ettiği SGK binasında önceki gün asansör kontrolü yaptılar.Yapılan incelemeler sonucunda şu an kullanımda olan asansörün projesinin olmadığı ve asansör işletme ruhsatı bulunmadığı gerekçesi ile işlem yapıldığı öğrenildi.
Belediye kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre; her kuruma rutin olarak yapılan asansör kontrolü SGK’ya da yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda TOKİ’nin binayı inşa ettikten sonra Belediye’ye asansörle ilgili bir proje sunmadığı öğrenilirken, işletme ruhsatı olmayan SGK binasındaki asansörün mühürleneceği ve Pazartesi gününe kadar süre verildiği iddia edildi.
SGK gibi önemli bir kurumun böyle bir durum ile karşı karşıya kalması vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanırken, Pazartesi gününe kadar sorunun çözümlememesi durumunda belediyenin SGK asansörünü mühürleyecek mi? sorularını da beraberinde getirdi.

Editör: TE Bilişim