YORDAM Bilgi Teknolojileri tarafından Antalya'da 2-5 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılan YORDAM Kütüphane Bilgi ve Belge Otomasyonu Programı Eğitim ve Geliştirme Çalıştayı’nda, Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphane ve Bilgi Merkezi’ne “Örnek Kütüphane” ödülü verildi.

150 kadar üniversiteden Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanları ve Kütüphanecilerin katıldığı Çalıştay’da, Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Serin tarafından “ENGELLERİ AŞAN KÜTÜPHANE - BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE BİLGİ MERKEZİ” başlıklı bir sunum yapıldı.

Üniversitemizin Kütüphane ve Bilgi Merkezi’nin tanıtıldığı sunumÇalıştay’a katılan yetkililer tarafından ilgiyle izlendi ve büyük takdir topladı. Sunumun ardından Mustafa Serin’e, “Üniversiteniz bünyesinde ülkemize örnek bir kütüphane oluşturduğunuz için sizleri tebrik ederiz” yazılı bir plaket verildi.

Yeni binasında akıllı kütüphane sistemleri kurarak teknik olarak en üst seviyede hizmet vermeye başlayan Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphane ve Bilgi Merkezi, öğrencilere yönelik hizmetleri ve ileri düzeyde teknik alt yapısıyla diğer üniversiteler tarafından yakından takip ediliyor ve örnek alınıyor.

Türkiye'de RFID Akıllı Kütüphane Sistemleri'nin, tüm cihazlarıyla entegre olarak kullanıldığı tek kütüphane olma özelliği taşıyan Kütüphane ve Bilgi Merkezi’nde ödünç/iade ve diğer tüm işlemler kullanıcıların kendileri tarafından, görevlilere ihtiyaç duyulmadan yapılıyor. Günlük 1000-5000 kullanıcının ziyaret ettiği Kütüphane ve Bilgi Merkezi'nde, her gün ortalama 350 kitap ödünç veriliyor.

Editör: TE Bilişim