6-7 Eylül tarihlerinde İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde Mimar ve Mühendisler Grubu(MMG) tarafından düzenlenen 2.MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisinde,Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi,BEBKA tarafından ayrılan stantta yerini aldı.

Özel sektör, kamu ve üniversitelerden 213 kurum ve kuruluşun katıldığı, 500'e yakın inovatif ürün ve icadın sergilendiği zirvede, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde görevli akademisyenler; Doç. Dr. Nurcan Çalış Açıkbaş, Yrd. Doç. Dr. Miraç Alaf, Yrd. Doç. Dr. Emre Dandıl, Yrd. Doç. Dr. Burçin Atılgan Türkmen ve Arş. Gör. Hakan Üçgün Ar-Ge projelerini sergileme fırsatı yakaladı.

Üniversiteler, teknoparklar, kalkınma ajansları ve Ar-Ge merkezlerinde geliştirilen inovatif projelerin tanıtılmasına, hızla yatırıma dönüşmesine, benzer projeler arasında ortak çalışmalar yapılmasına, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesine, Türkiye’nin teknoloji ihraç eden ülke olma hedefine ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen zirve, Mimar ve Mühendisler Grubu’nun (MMG) öncülüğünde; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığının himayesine, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, DEİK ve TOKİ’nin katkıları ile gerçekleşti. Zirveye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da katıldı.

Editör: TE Bilişim