Yayınlardan ilki; Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Halim Demiryürek tarafından kaleme alınan ‘Ertuğrul Sancağı’ kitabı oldu. 1900-1918 yılları Bilecik’ine ilişkin özgün bilgilere yer veren kitap, şehrimizin yakın tarihine ışık tutan çok önemli bir eser. 
İkinci kitapta ise; Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından 6-7 Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen Yayla Kültürü ve Yaylacılık Sempozyumu’nda sunulan bildiriler, Prof. Dr. Harun Tunçel editörlüğünde bir araya getirilip Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Yayınları tarafından yayınlandı ve bilim dünyasına armağan edildi. Kitabın sunuş kısmına imza atan Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan; üniversitelerin bilimsel araştırmalarını kongre ve sempozyum gibi organizasyonlarda paylaşması ve bu paylaşımların yayın haline dönüştürülerek bilim camiasına ilan etmesi gerektiğini belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti. 
Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada; “Bir medeniyetin nüvesini teşkil eden Bilecik coğrafyasının, o dönemki adı ile Ertuğrul Sancağı'nın 20. yy. başlarındaki durumunu arşiv belgeleri ile anlatan "Ertuğrul Sancağı (1900-1918)" ile Türk Milleti’nin yaşam tarzı ve kültürü içinde son derece önemli bir yeri olan yayla ve yaylacılık konusunun alanında uzman kişilerce bilimsel bulgular eşliğinde bilim dünyasıyla paylaşıldığı "Yayla Kültürü ve Yaylacılık Sempozyumu (6-7 Kasım 2014- Bilecik) isimli eserler yayınlandı. İnsanlığın zamana ve mekana hakim olma gayretinin yansıması olan eserlerin ortaya çıkmasında emeği olanları tebrik eder, Üniversitemizin bilime ve kültüre olan katkılarının devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.” ifadeleri kullanıldı. 

Editör: TE Bilişim