Uzun zamandır Bilecik kamuoyunun gündeminde olan Şeyh Edebali Türbesi’ne kurulacak olan asansör yapımı için harekete geçildi ve ihaleye çıkarılıyor.

Uzun yıllardır gündemden düşmeyen TOBB tarafından ödeneği dahi hazırlanan fakat proje ve vakıflarda uzun süredir sürüncemede olan asansör nihayet ihaleye çıkıyor.

Dönemin TSO Başkanı Ahmet Özünlü tarafından önerilerek gündeme getirilen ve ilimize gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bizzat türbe ziyaretinde söz verdiği asansörün tüm masraflarını Oda olarak karşılayacaklarını belirtmesine rağmen yıllardır bir arpa yol alınamamış ve asansör yapımı yılan hikayesine dönüşmüştü.

Projenin hazırlanarak ihale aşamasına gelinmesinin ardından vakıflar tarafından proje değişikliği istenmesi süreci uzatırken, bürokrasinin de yavaş işlemesi asansörün yapımını yıllarca uzattı.

Nihayet müjdeli haber işin takipçisi olan TSO Başkanı Şükrü Keskin’den gelirken, TSO Başkanı tüm aşamaların tamamlandığını belirtti. Ardından İl Özel İdaresi tarafından önceki gün yerel gazetelerde ihale ilanı çıktı.

Osmanlı Devleti’nin manevi kurucusu Osman Gazi’nin hocası Şeyh Edebali’nin Türbesi’ni eda etmek için çıkmakta zorlanan özellikle yaşlılar ve engelliler için hizmet vermesi beklenen asansör işinin Aralık’ın 17’sinde ihale edileceği ve 180 iş günü içinde bitirileceği öğrenildi.

Bilecik Valiliği adına İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından duyurusu yapılan asansör yapım işi Aralık’ın 17’sinde saat 14.00’de İl Özel İdaresi Encümen Toplantı Salonu’nda ihaleye çıkartılacak.

Şeyh Edebali Türbesi’ne asansör yapılması işinin açık ihale, kapalı teklif ve pazarlık usulü ile ihale edileceği bildirildi. İhaleye ilişkin katılma şartları ve istenilen belgeler ise şu şekilde belirlendi:

Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkârlar Odası veya ilgili Meslek Odası Belgesi. Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkâr odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge. Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.”

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelmişti

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, asansör projesi ile ilgili Şubat 2019’da yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Asansör Projesi, ulusal ve yerel basın aracılığı ile gündeme gelmesinin ardından TOBB Başkanımız Rifat Bey bu projenn sözünü vermişti. Şeyh Edebali Hazretleri'nin bulunduğu bölgeye yapılacak olan asansör pojesi, Anıtlar Koruma Kurulu ve diğer Kurullardan geçti, şu anda da Ankara'da. Odalar Borsalar Birliği İnşaat Komisyonu İhale Kurumu ile yaptığımız görüşmede, projenin ihalesinin yapılmasının ardından 1 ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi” ifadelerine yer vermişti.

Editör: TE Bilişim