BAŞKAN KESKİN,“PROJE, İHALESİNİN ARDINDAN  1 AY İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK”

                TSO Başkanı Şükrü Keskin,  Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek'in bilgilendirme yapmasının ardından asansör projesi ile ilgili  yaptığı açıklamada, “Asansör Projesi, ulusal ve yerel basın aracılığı ile gündeme gelmesinin ardından TOBB Başkanımız Rifat Bey bu projenn sözünü vermişti. Şeyh Edebali Hazretleri'nin bulunduğu bölgeye yapılacak olan asansör pojesi, Anıtlar Koruma Kurulu ve diğer Kurullardan geçti, şu anda da Ankara'da.  Odalar Borsalar Birliği İnşaat Komisyonu İhale Kurumu ile yaptığımız görüşmede, projenin ihalesinin yapılmasının ardından 1 ay içerisinde ta-mamlanacağı belirtildi” dedi.

GENEL SEKRETER NALBANT: “RAPORLARIMIZI TOBB'A GÖNDERİYORUZ”

                Konu hakkında söz alan İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant ise, “projede 2 defa değişiklik oldu. Eski minarenin dibinden yapılacak olan asan-sör projesinin iptal edilmesinin ardından süreç yeniden başladı. Anıtlar Koruma Kurulu’ndan geçti. Yeni asansörümüz sahanın sonunda, Türbenin sahanlık mahalline yakın bir mesafeye çıkacak şekilde plan-landı ve projelendirildi, yeniden bütün izinleri alındı. Projenin ihalesini TOBB yapacak. Buraya gelen herhangi bir ödenek yok. İhale sürecinde zemin etüdü raporu, elektrik alım noktaları ve jeneratör ilaveleri ile ilgili konular bize tekrar geri yansıdı. Arkadaşlar bu konular üzerine çalıştı ve bir rapor hazırladı. En kısa süre içerisinde bu raporu TOBB'a göndereceğiz” ifadelerine yer verdi.

VALİ ŞENTÜRK: “BU ÖZEL ALANA HASSASİYETLE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

 Vali Bilal Şentürk, Şeyh Edebali Türbesi'nin ülkemizin ve Bilecik'in en özel alanlarından biri olduğuna ve son derece has-sasiyet göstererek davranılması gerektiğini söyledi.

Vali Şentürk, “bu özel alana Bilecik için çok kritik önemde bir yer. Burası ile ilgili en ufak bir olumsuzluğu kaldıramayız. Bu hepimizin vebali olur onun için hassasiyetle sahip çıkmalıyız” dedi.

Editör: TE Bilişim