Kıymet Aslan  

Bilecik Eğitimciler Derneği’nce düzenlenen iftar programında , İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri, Öğretmenler ile  bir araya geldi.

İftar programına, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Eğitim Başkanı Hüseyin Acır, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Bilecik Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Memiş tarafından yapılan açılış konuşmasını yaptı.  İlime gönül verenlerin bir arada olmasını anlamlı ve değerli bulduğunu söyleyerek davete icabet eden başta Milli Eğitim Bakanlığı Tertip ve Eğitim Rehberlik ve Denetim Başkanı  Sayın Hüseyin Acır’a ve katılımcılara teşekkür etti.


Dernek Başkanı Kamil Memiş konuşmasında, “Sükûnet ve yumuşaklığın yaşandığı ramazan ayında ilime gönül verenlerin bir arada olmasını anlamlı ve değerli buluyor, iftar sofralarının yemek zenginliğinden daha ziyade misafir çokluğu ve zenginliği ile anlam kazanacağına ve zenginleşeceğine inanıyorum. İftar sofrasında buluşmanın, kaynaşmanın bir sinerji oluşturacağına katılımcıların bu meclisten sevgi ve muhabbet hisleri artarak ayrılacaklarına inanıyoruz. “dedi.

Ardından Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Eğitim Başkanı Hüseyin Acır, dostlarıyla, eğitimcilerle  bir araya gelmenin mutluluğunu anlatan konuşmasında ise şöyle,  “Bu özel ayda özel bir yerde, özel bir zamanda çok değerli dostlarımla özellikle eğitimci arkadaşlarımla beraber olmak benim için bir onur. Eğitim gibi çok özel hizmeti üstlenen arkadaşlarıma başta İl Milli Eğitim Müdürümüz, diğer ilgili arkadaşların diğer öğretmenler ve herkese başarılar diliyorum. Eğitim, çok özel bir konu. Biz merkezde sayın bakanımız Bilecikli malumunuz, Nabi Avcı bey’in   kısacası eğitimle ilgili gönüllü, çok özel insanlarla, çok özel hizmet götürmeye çalışıyoruz. Allah hepinizin yolunu bahtını açık etsin diyorum.”dedi.


Acır, Eğitimin önemine değinerek hangi makamda olunursa olsun görevi ihmal etmeden zamanında eda etmek gerektiğini açıkladı ve şöyle konuştu

“Tabi Eğitim konusu çok özel bir konu, bu ülke için en önemli konu. Bir zamanlar 2004 yılıydı Japonya ziyaretim oldu, Japonya Milli Eğitim Bakanı ile görüşmemiz vardı. Orada Hüseyin Çelik Bakanım, “Teknolojinizin gelişmesi için ne yapıyorsunuz, Nedir?” diye sorunca, 3 şey saydı “Eğitim, Eğitim, Eğitim” dedi. Bizim içinde en önemli meselemiz Eğitim’dir. Bu noktada  eğitimcilerimize önemli roller düşüyor. Eğitim sisteminin en önemli değerleri  siz öğretmenler ve eğitim çalışanlarıdır.   Ülkemize beraber hizmet ediyoruz, hizmet ederken tabi en önemlisi Sevgi, önce  muhabbetle önem kazanır. Benim alanım Elektrik, Elektronik, daha sonra Ankara’da Endüstri Meslek Lisesinde ülkemize hizmet ettik. Daha sonra şeflik, müdür yardımcılığı,  kısmet Bakanlık müfettişliğindeymiş. 2003’lerin başında Erkek Teknik Genel Müdürü oldum, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürü olarak 9 yıldır ülkemize hizmet ettim. Yaklaşık 15-16 aydır da Rehberlik Öğretim Başkanlığı görevimize devam ediyoruz. Bulunduğumuz her yerde hep şunu yapmaya çalıştık. Özellikle de sizlerden istirhamımız bu olacak. Bulunduğunuz her yerde şunu unutmayın, önce Allah Rızası, önce insanlara hizmet, eğer biz bunları düstur edinmezsek yaptığımız hiçbir şey çok anlamlı olmuyor. Onun için gerek öğretmen olduğumuz yerlerde gerek yönetici olarak bulunduğumuz yerlerde bu misyonu iyi götürmemiz lazım. Birde hiçbir şeyin kazası iyi değil buna dikkat çekmek isterim. Gününde, zamanında bazı şeyleri anında eda etmek lazım. Bir yerde öğretmen, müdür, müdür yardımcısı olabilirsiniz, esnaf olabilirsiniz. Ne olursanız olun arkadaşlar ömrünüzün ne kadar gideceğini bilmiyorsunuz” diyerek  üniversiteyi bitirmiş bir öğrencisinin, mesleğini eline alacağı sırada vefat ettiğini anlattı.


“Seviyorsak, sevelim, yarına bırakmayalım”

Acır, yaşamın kısa olduğuna değinerek fırsatları ertelemeden, anında eda etmek gerektiğini vurguladı ve “Seviyorsak, sevelim, yarına bırakmayalım” dedi.

“Onun için öğrencimiz biz eğitimciler için çok mu çok önemli olmalıdır. Eşimiz bizim için çok önemli, annemiz, kardeşimiz, arkadaşımızda bizim için çok önemli. Bulunduğunuz her yerde, her makamda, her zaman ve zeminde fırsatları kazaya bırakmayalım. Hemen eda edelim. Seviyorsak, sevelim, yarına bırakmayalım. İlgileneceksek, ilgilenelim. Bürokratlarda bu çok olur, yaklaşık 9 yılda 81 ili dolaştık ama açık söyleyeyim. Evimizi, çocuklarımızı ihmal ettik. Çok önem arz eden durumlar olmadığı sürece gerek il dışına, gerekse yurt dışına çıkmamaya gayret ediyorum. Evet arkadaşlar hiçbir şeyin kazası yok, sizlerden istirhamım ömür sayılı, gerek milletimiz için, gerek devletimiz için, gerek ailemiz için “Allah rızası için ben ne yapabilirim”i mutlaka düşünün ve sonuna kadar yapın. Tehir etmeyin, kazaya bırakmayın, onun için bizim yaptığımız meslek çok önemli.

Kısacası bu ülkenin çocukları için elimizden geleni yapmamız lazım. Bu ülkenin çocukları iyi bir insan, iyi bir vatandaş olması için gerçekten çok özel bir misyon yüklemek gerekir. Bir kardeşiniz, arkadaşınız, meslektaşınız olarak daha titiz olmanızdır. En basit örnekte bile bir otobüse biniyoruz şoförün davranışlarının olumsuzluğu dahi eğitime dayanıyor, bunu kim yapacak sağlıklı, saygılı kişilerin yetiştirilmesinde eğitimcilere görev düşüyor.  İl bazında, ister müdür, ister yardımcı olalım özünde bizler eğitimciyiz. Benim sizlerden istirhamım birbirinizi sevmeniz, birbirinize muhabbet duymanız, öğrencilerinize, çocuklarınıza, eşinize tüm yakınlarınıza sonuna kadar sevmenizi, kazaya bırakmamanızı tavsiye ediyorum.” Diye konuştu.

Günün anısına İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Memiş tarafından, Eğitim Rehberlik ve Denetim Başkanı  Sayın Hüseyin Acır’a hediye takdim edildi. 

Editör: TE Bilişim