Bilecik’teki seçim yarışının ağırlıklı olarak AK Parti ile CHP arasında geçmesi bekleniyor. Öte yandan, en  fazla aday adayının da bu partilerden çıkması beklenirken, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık'ın istifa ettirilmemesi veya aday olmaması durumunda da özellikle en iddialı parti pozisyonundaki AK Parti’de aday adayı bolluğu yaşanacağına kesin gözü ile bakılıyor. Bu beklentiler ile birlikte AK Parti’de aday adaylık süreci de başladı.

Daha önceki yazımda AK Parti’den yaklaşık 8 kişinin aday adayı olabileceğinin siyasi kulislerde konuşulduğunu yazmıştım. Bu isimlerden biri de AK Parti eski İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’tu.  AK Parti’de 7 yıl Bilecik İl Başkanlığı görevinde bulunan, 2 dönem 2. sıra Milletvekili adayı olarak seçime giren, 2004 yılında Belediye Başkanı Aday Adayı olan ve her seçimde canla başla çalışan Ramazan  Kurtulmuş'un adı bu seçimde de siyasi kulislerde oldukça fazla konuşuluyor.

Kurtulmuş'un AK Parti Genel Merkezi’nde önemli kişiler ile yakın dostluklarının bulunduğu ve bu önemli kişiler ile sessiz ve derinden birtakım görüşmeler  yaptığı gelen iddialar arasında.

İlimizin önemli esnaflarından ve siyasilerinden olan Kurtulmuş’un  AK Parti’nin açmış olduğu Yerel Yönetimler Okulu’nu da okuduğu ve bitirdiği, aday  olabilmesi  durumunda AK Parti’nin iddiasını sürdüreceği ve başarılı bir Belediye Başkanı olabileceği konuşuluyor.

Daha önce Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı için şansını deneyen Ramazan Kurtulmuş’un, yeniden aday olması konusunda partililerinden ve kamuoyundan yoğun talep gördüğü de iddia ediliyor.

Birçok kesimden destek görmesi beklenen  Ramazan Kurtulmuş’un, yaklaşan yerel  seçimde son defa şansını zorlamak istediği ve bu bağlamda Genel Merkez’de önemli isimler ile sessiz ve derinden bir takım görüşmeler yaptığı gelen bilgiler arasında.