İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler’in Sakarya Gazetesi’ne yönelik "Yalancı Sakarya Gazetesi'nin yalancı sahibi Şadi Erdal" sözünü ve konuyla ilgili açıklamalarını gazetemizde yayınlamamızın ardından Sakarya Gazetesi sahibi Şadi Erdal, İl Genel Meclisi Oğuz Sertler’e dava açmıştı.Asliye Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasının sonucunda İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, BERAAT etti.

Yaklaşık 1 yıl önce Sakarya Gazetesi sahibi Şadi Erdal'ın ‘Bam Teli’ programında İl Genel Meclisi’ne basılı tek bir kalem işimiz yok açıklamasına karşılık İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, meclis toplantısında tüm meclis üyelerinin önünde Sakarya Gazetesi’nin bastığı işleri ve birtakım faturaları göstererek "Yalancı Sakarya Gazetesi'nin yalancı sahibi Şadi Erdal" diyerek hitap etmişti. Oğuz Sertler’in bu açıklaması sonrasında Sakarya Gazetesi ile İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler davalık olmuştu.

Sertler, uzlaşmayı kabul etmemişti

Erdal’ın Sertler’e dava açması sonucu savcılığa ifade veren Sertler, sözlerini yinelemiş ve elindeki belgeleri savcılığa sunmuştu. Ardından Uzlaşma Komisyonu’na giden davada; Oğuz Sertler'e şartlı uzlaşma talebi geldi. Şadi Erdal'ın uzlaşmayı kabul edeceği fakat İl Genel Meclis toplantısında Şadi Erdal'dan özür dilemesi talebinin üzerine Oğuz Sertler'in bu talebi ve uzlaşmayı kabul etmediği ve davanın açıldığı öğrenildi.Bilecik 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında Oğuz Sertler'in konuşmasında suç unsuru bulunmadığı gerekçesi ile Oğuz Sertler'in BERAATİNE karar verilirken, bir üst mahkemeye 7 günlük itiraz haklarının bulunduğu belirtildi.

Editör: TE Bilişim