Korkmaz Kesik

İl Genel Meclis Üyesi Oğuz Sertler, yerel kulüpler ile ilgili yaptığı açıklama hakkında yazılan köşe yazısına sert çıktı. İl Genel Meclisi Mart ayı birinci birleşim toplantısında gündeme gelen amatör spor kulüplerine yapılan yardımlarda, İl Özel İdare Spor’a yardım yapmayacağını açıklamasının ardından basında çıkan bir köşe yazısı Sertler’i kızdırdı.

İlimizin yerel gazetelerin birinde çıkan köşe yazısını eleştiren Sertler, yazıda eksiklerin olduğu söyleyerek kendini savundu. Sertler, meslektaşımızın köşe yazısında sorduğu Oğuz Sertler, aba altından sopa mı gösteriyor sorusuna , ‘evet, sopa gösteriyorum’ diye cevap verdi. Sertler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dün meclisimizin gündemi dışında bir konu cereyan ettiler. Basından arkadaşlarımız da bunu haber yaptılar. Haber yapmaları yönünde bir sıkıntı yok, ne dediysek onu yazmışlar. Onun için bir problem yok. Ama yerel gazetemizin bir tanesinde yazılan köşe yazısında Bilecik’te sevilen gazeteciler arasında yer alan bir ağabeyimiz yazmış kendisine teşekkür ediyorum. Ama kendisinin eksiklerini burada tamamlamak istiyorum.

“26 kulübün çocuğu acaba nerenin çocuğu?”

İl Özel İdare Spor’un U13,U15,U17 liglerinde mücadele eden bu takımlarda oynayan çocukların hepsi bu memleketin çocukları demiş. Ben de diyorum ki 27 tane kulüp var, diğer 26 kulübün çocuğu acaba nerenin çocuğu? Bilecikspor’da, Ertuğrulspor’da oynayanlar nerenin çocuğu? Onlara niye aynı şekilde Bilecik’in çocuğu diye hitap edilmemiştir. Bunu kendilerine de sormak istiyorum.

“Evet, sopa gösterdim”

Aba altından sopa mı gösteriyorsunuz diye soruyor. Evet, sopa gösterdim. Çünkü burada bir adaletsizlik var. Tek bir takımın tutulup, 26 kulübün göz ardı edildiği düşüncesindeyim. Bundan geri de adım atmıyorum. Buradan herkese söylüyorum ki, hodri meydan! 26 kulübün tamamına yardım yapalım.  Köy takımları da dahil kendisi de verecek mi? Ben vereceğim. 27 kulübümüze 15 liradan 405 lira her takıma verelim.

“Bozüyük milliyetçiliği yapmışsam…”

‘Oğuz Sertler, söyleminizle bana göre Bozüyük milliyetçiliği yaptınız. Ama spora da siyaseti karıştırdınız gibime geliyor.’ deniliyor. Peki, Bozüyük milliyetçiliği yapmışsam buradaki, Pazaryeri’ndeki, Gölpazaro’ndaki amatör kulüplerine dile getirmedim mi? Ertuğrulspor’u, Edebalispor’u, Bilecikspor’u dile getirmedik mi? Bunlar Bozüyük’ün takımları mı? Bilecikspor’a biz burada hep beraber yer vermedik mi? Kirası için oy birliği ile kabul etmedik mi? Siyaset bunun neresinde?

“Milletvekili olsaydım Bilecik’in her köşesine hizmet edecektim”

Biz Bilecik İl Genel Meclis üyeleriyiz. Az önce POMEM’e verdiğimiz arsanın tahsisini meclis olarak ödemesini yapacağız. Bu yer Bilecik merkezdedir. Pelitözü Göleti’ni biz burada hep beraber Bilecik merkez belediyesine devretmedik mi? Peki, burada Oğuz Sertler’in oyu yok mu?  Oğuz Sertler, Bozüyük’ü mü düşündü? Burada aklın yolu birdir. Aday olup Bilecik’ten milletvekili olarak seçilseydim Bilecik’in her köşesine hizmet edecektim.  

Editör: TE Bilişim