AK Parti İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler ile Sakarya Gazetesi davalık oldu. Gerekçesi ise İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'in Meclis toplantısında tüm Meclis üyelerinin önünde "Yalancı Sakarya Gazetesi'nin yalancı sahibi Şadi Erdal" diyerek hitap etmesi oldu.

Oğuz Sertler, Meclis'te, "Sakarya Gazetecilik Matbaacılık Hizmetleri'nin sahibi olan Sayın Şadi Erdal, İl Özel İdaresi'ne ve İl Genel Meclisi'ne yaptığımız bir tek iş bile yok, ama gördük ki yalan söylediği ortaya çıktı" diye söylemiş ve "basılan işlerin Özel İdare'ye yapmış olduğu işlerin mevcut olduğu faturalar tespit edildi" demesi üzerine Meclis'te ortam buz kesmiş ve Sakarya Gazetesi'ni AK Parti İl Genel Meclis üyesi, eski İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım'ın savunmaya geçmesi üzerine Sertler ve Yıldırım arasında gergin diyalog yaşanmıştı.

Nisan ayı Meclis toplantısında geçen bu diyaloğun ardından Sakarya Gazetesi sahibi Şadi Erdal'ın İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ve Oğuz Sertler'in de Savcılığa ifade verdiği öğrenildi.

Oğuz Sertler'in Savcılık ifadesinde geri adım atmadığı ve ifadesinde de aynı cümleleri sarfederek tekrar ettiği ayrıca sözlerine karşılık belgeleri mahkemeye sunabileceğini de söylediği gelen iddialar arasında.

İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'i sürekli eleştiren ve partisine hainlik yaptığı yaftası ile haberler yapan Sakarya Gazetesi'ne karşılık Oğuz Sertler'in bu çıkışı, 'Sertler, aslan yüreği mi yedi' dedirttirirken, Meclis toplantısında yaşanan ve davalık olan görüşme şu şekilde gerçekleşmişti.

AK Parti İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler: Sakarya Gazetecilik Matbaacılık Hizmetleri'nin sahibi olan Sayın Şadi Erdal, İl Özel İdaresi'ne ve İl Genel Meclisi'ne, yaptığımız bir tek iş bile yok ama gördük ki yalan söylediği ortaya çıktı, basılan işlerin Özel İdare'ye yapmış olduğu işlerin mevcut olduğu faturalar tespit edildi. 2016 yılında 82 bin 322 liralık Sakarya Gazetesi'nin yalancı sahibi Şadi Erdal, fatura kesmiş. Bu çeşitli ilan gelirleri de bunun içinde. Abonelik işlemleri de var. Bize basılı olarak da yaptığı işler göz önüne serildi. O yüzden burada basının önünde bir kez daha tekrar ediyorum, Sakarya Gazetesi'nin Özel İdare'ye yapmış olduğu iş vardır. Burada tescillenmiş oldu. İnşallah kendisi de bizi bu şekliyle mahkemeye verir. Mahkeme sonucunda mahkeme de tescillemiş olur. Bunlar da, Sakarya Gazetesi'nin Özel İdare'ye kesmiş olduğu faturaların fotokopileridir. Bunları imha edeceğiz. Yine Mali Hizmetlerden de isteyen Meclis üyemiz bunları görebilir."

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım: "Sakarya Gazetesi'nin yapmış olduğu şeyde usulsüz bir durum mu var? Yalancılıkla suçluyorsunuz. Kurum da burada zan altında kalmış oluyor. Burada bir hata mı var?"

Oğuz Sertler: "Yalancılıkla suçlamamdaki sebep; Şadi Erdal'ın Bamteli programında çıkıp benim Özel İdare'ye, İl Genel Meclisi'ne yaptığım tek iş yok demesinden dolayı. Ben de tek iş değil, bir sürü iş olduğunu burada da ilan gelirlerinin olduğunu, abonelik gelirlerinin olduğunu ve bizim özellikle şu kalın kitap dediğimiz faaliyet raporu kitabının basımını Sakarya Gazetesi'nin yaptığını burada deşifre ediyorum ve 2016 yılında da bunların hepsinin toplamında 82 bin 322,48 lira bize fatura kestiğini beyan ediyorum. Başka bir şey yok."

Serkan Yıldırım: "Kurumu zan altında bırakıyorsun. Sanki 84 bin liralık sahte bir fatura kesilmiş gibi bir açıklama yapıyorsun. İhalesi yapılan bir şeyde hata varsa buradaki arkadaşlar da zorda kalmasın."

Oğuz Sertler: "Ben usulsüzlük mü var dedim. Dedim ki, Bam Teli programında yalancı Sakarya Gazetesi'nin yalancı sahibi Şadi Erdal, çıktı dedi ki Özel İdare'ye yaptığım tek iş yok. Var mı yok mu bende sana soruyorum. Var, bunu da belgelerle ispatlıyorum."

Serkan Yıldırım: "Her gün geliyor gazete okuyorlar mecbur ödeyecekler paralarını. Diğer gazetelere de abone. Sonuçta bunlar ödenecek."

Oğuz Sertler: "Faaliyet raporu ne olacak peki?"

Serkan Yıldırım: "Şahsi işlerinizi buraya karıştırmayın lütfen. Şadi Erdal ile bir meseleniz varsa gidin orada tartışın. Meclis'te tartışmanın bir anlamı yok."

Oğuz Sertler: "Biz de usulsüzlük var demedik. Faturalar ortada dedik. Yalan söylemiştir. Bunu da ispatlıyoruz. Kurumdaki insanlara bir şey demedik. Sen kollamaya devam et."

Editör: TE Bilişim