Dualarla başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, bölge halkının rahat bir nefes alacağı meydanın yıl sonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını belirtti.

Başkan Yağcı, şöyle konuştu: “Bilecik her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Bulunduğumuz tarihi alan yıllar boyunca değişik dejenerasyonlara maruz kalmış. Yapılaşmanın hızlanmasıyla beraber şehrimizin nefes alınacak noktalarına da duyduğu ihitiyaç fazlalaştı. Biz de Belediye Başkanlığı olarak inşallah güzel bir projeyi gerçekleştirdik. Bu alan 700 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Altına ilk önce 130 metrekare içerisine şadırvan, abdesthane ve lavabo ihtiyaçlarının giderileceği erkek ve bayan bölümleri ayrı olmak üzere güzel bir tesis yapılacak. Bayan bölümünün içerisinde de çocuklarını emzirebilecekleri, kıyafetlerini rahatça değiştirebilecekleri de bir bölüm olacak. Üzerinde de yine bölgedeki vatandaşlarımızın dinlenebileceği güzel bir çay ocağı olacak. Bir muhtar odası olacak. Ayrıca büfe tarzında da bir ticarethane olacak. Bunların dışında su ve ışık gösterilerinin olduğu güzel ve açık bir meydan olacak.

Bu projeyi, şehir merkezi düzenleme projeleri arasında yapıyoruz. Bu 3 ayaklı bir proje. Birisi Seven Çarşısı’nın olduğu yer, diğeri Elmas Büfe olarak adlandırılan bölge ve içinde bulunduğumuz bölge. Hedefimiz yıl sonuna kadar burasını bitirmek. Bu bölgedeki alana mimari alanda yeni çalışmaların yapılması da gündemde. Burası tarihi kimliğine uygun, yeni bir yapılanma içerisinde olacak. Haketmiş olduğu merkezi değeri burada kazandıracağız.”

Kurban kesimi ile devam eden tören sonunda Belediye tarafından vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.

Editör: TE Bilişim