Jandarma tarafından önceki gün Hint Kenevirlerinin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan şüpheliler sorgularının tamamlanmasının ardından Adliye’ye sevkedildiler. Şüphelilerden H.E., K.G. ve M.G. serbest kalırken, N.G. ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevkedildi, ardından çıkarıldığı mahkemece N.G. de adli kontrol şartıyla  serbest kaldı.

Hürriyet Mahallesi çöplük yolunda bulunan besihanenin sahibi N.G.'nin tarlaya ektiği Hint Keneviri'ni Jandarma yaptığı operasyon ile ele geçirmişti.

Karaçayır mevkiinde YHT tren yolunun altında gizli bir tarlaya Hint Keneviri ekildiği ihbarını alan Jandarma sabah erken saatlerde operasyon gerçekleştirdi.

İstihbarat ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda Hint Keneviri ekilen tarla tespit edildi ve tarlada arama yapıldı. Yapılan aramada 420 kök  büyümüş Hint Keneviri ele geçirilmişti.

Toplanan Hint Kenevirleri şahsın işyerine getirildi ve buraya çağırılan Çevre ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık ekiplerince Hint Kenevirleri'nin tahlil edilmesinin ardından toplanan kenevirler Jandarma'ya götürüldü.

Hint Keneviri ektiği şüphesi ile N. G. ve H. E.’nin yanısıra K.G. ve M.G. gözaltına alınırken, ekiplerce şahısların evlerinde arama da yapıldı ve 790 gram kubar esrar ve ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Sorguları tamamlanan şüpheliler Adliye’ye sevk edildiler Şüphelilerden H.E., K.G. ve M.G. serbest kalırken, N.G. ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevkedildi. Ardından N.G. de çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kapsamında  serbest kaldı.

Editör: TE Bilişim