Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği işbirliğiyle seramik öğrencilerinin desteklenmesi, seramik endüstrisine yeni ürünler kazandırılması, üniversite endüstri ilişkilerinin güçlendirilmesi, görsel paylaşımın arttırılması ve seramik sanatına yeni eserlerin kazandırılması amacıyla “Seramik Biblo Yarışması” düzenlendi.



Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Yeni Rektörlük Binası Sergi Salonu’nda düzenlenen Seramik Biblo Yarışması’na 64 adet eser birincilik için yarıştı.  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Azmi Özcan’ın ev sahibliğinde, Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği Başkanı Prof. Zehra Çobanlı’nın koordinatörlüğünde gerçekleşen değerlendirmeye; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Süleyman Belen, Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği Başkanı Prof. Zehra Çobanlı, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Prof. Candan Dizdar Terwiel, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Prof. Emel Şölenay, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Prof. İnsel İnal, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölüm Başkanı Doç. Kemal Tizgöl, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Rahmi Atalay, Bolu İzzet Baysan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Yard. Doç. Serkan Demir, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Mürşit Cemal Özcan, Bien  Seramik Fabrikası Teknoloji Müdürü Nevrettin Şenyayla, Porland Porselen Fabrikaları Tasarım Müdürü Hayri Vardar ve Eczacıbaşı Vitra Karo Havuz Parçaları Üretim Yöneticisi Turan Engin Seçici Kurul Üyesi olarak katıldı.



Türkiye’deki farklı üniversitelerde önlisans, lisans ve yüksek lisans seramik eğitimi alan aşağıdaki öğrencilerin biblo konulu eserleri dereceye girmeye hak kazanırken, 1.,2. ve 3. Ödüle 8 Özel Ödül ilave edilerek dereceye yarışmacılara toplam 11 adet ödül verildi. Dereceye giren ve ödül alan öğrenciler şöyle:




1.lik Ödülü: Ferda Meltem Uludağ Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Bölümü

2.lik Ödülü: Sevda Özdemir Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik YL

3.lük Ödülü: Burcu Gürcü Çanakkale 18 Mart Üniversitesi GSF Seramik Bölümü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Özel Ödülü: Samet Alış Marmara Üniversitesi GSF Seramik Bölümü

Kubat Seramik Ltd. Özel Ödülü: Mehmet Eren Eskikan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi GSF Seramik 

Bien Yapı Ürünleri Özel Ödülü: Sedat Tosun 9 Eylül Üniversitesi GSF Seramik Bölümü

Porland Porselen Özel Ödülü: Mehmet Muhammed Göksel Anadolu Üniversitesi GSF Seramik ve Cam 

Eczacıbaşı Vitra Karo Özel Ödülü: Ecem Gögüsgeren Çanakkale 18 Mart Üniversitesi GSF

Kütahya Porselen Özel Ödülü: Ali Cihan Kayalıoğlu Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü YL

Elit Sanat Özel Ödülü: Selim Çınar Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik YL

Jüri Özel Ödülü: Hacer Dirice Marmara Üniversitesi GSF

Editör: TE Bilişim