CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, yoğun kar yağışı sonrasında mağdur olan Bilecikli seracıların mağduriyetinin ne zaman giderileceğini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e sordu. Tüzün, verdiği yazılı soru önergesinde Eker’e şu soruları yöneltti:

“1- 30 Aralık 2014 tarihinde yağan yoğun kar yağışı, Bilecik ili Söğüt ilçesine bağlı Çaltı, Akçasu, Yakacık, Geçitli, Hamitabat, Tuzaklı köyleri, İnhisar ilçesine bağlı Tarpak, Koyunlu, Çayköy, Akkum, Samrı köyleri ile Eskişehir ili Mihalgazi, Tepebaşı ve Sarıcakaya'da zarara yol açtı.

2- Afet sonrası yapılan çalışmalarda Eskişehir ilçelerinde hasarın %60 olduğu, Bilecik sınırlarındaki hasarların ise %80 ile %100 arasında olduğu ilgili makamlarca tespit edilmiştir.

3- Yapılan tespitler sonucu Eskişehir bölgesine dönüm başına 10 bin TL ile 14 bin TL arası ödeme yapıldığı halde, Bilecik bölgesine 1.500 TL ile 2.000 TL arası ödeme yapılmıştır?

4- Bilecik İlindeki hasarların oranının daha yüksek olmasına rağmen Eskişehir iline ödenen miktarın çok gerisinde olmasının nedeni nedir?

5- Seçim bölgem Bilecik ilinde zarar gören sera üreticilerinin zararlarının, Eskişehir ilindeki üreticilere ödenen oranlar baz alınarak mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde çalışmalarınız var mıdır?

6- Bilecikli sera üreticilerinin bu mağduriyeti ne zaman giderilecektir?”

Editör: TE Bilişim