Bilecik Belediye Başkan Adayları arasında mal varlığını açıklayan ilk isim olan Milliyetçi Hareket Partisi adayı Hüseyin Şensoy, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya bir kez daha mal varlığını açıklaması çağrısında bulundu. Yağcı’dan bunu son kez istediklerini ifade eden Şensoy, özellikle 17 Aralık süreci sonrası ülke siyasetinin geldiği noktada “
şeffaf belediyecilik ve emin yöneticilik” konularının daha da anlam kazandığını söyledi. Amaçlarının halkı bilinçlendirmek olduğunun altını çizen Şensoy şu açıklamayı yayınladı:

 

“İlk defa M.H.P. Belediye Başkan Adayı olarak; etik olmanın ve şeffaf yöneticilik anlayışımızın gereği kendimin ve eşimin Mal Varlığı’nı açıkladığım;

Daha önce de birkaç kez basın aracılığı ile tarafımızca yapılan çağrımıza rağmen; 2 dönemdir Belediye Başkanı olan Sayın Selim YAĞCI’nın diğer adaylar gibi “Mal Varlığı” nı bu güne kadar açıklamadığı, değerli kamuoyumuzun malumlarıdır.

Hiç şüphesiz 10 yıl gibi uzun bir süre Belediye Başkanı olarak Bilecik İlinde görev yapan bir seçilmiş Başkan’ın 3. dönemde de aday olması en doğal hakkı olmakla beraber; temiz toplum, temiz siyaset, temiz belediye, temiz yönetim ve şeffaflık anlayışı ve evrensel etik kuralları gereği hiçbir çağrıya mahal bırakılmaksızın mal varlığını açıklamasını beklemek; siyaset yapmak isteyen herkes için olduğu gibi Sayın Başkan’dan da kamuoyunca beklenmesi en tabi hak olsa gerektir.

Nitekim temiz toplumu oluşturabilmenin temel göstergelerinden en önemlisi; halkın önüne çıkanların onların zihinlerinde var olan çeşitli sorulara açık, net ve şeffaf biçimde cevap verebilecek tavır ve davranışlar sergileyebilmeleridir.

Gerek Sayın Selim YAĞCI ve gerekse kamuoyu geçmişte yaptığımız ve bu vesileyle de yinelediğimiz bu çağrımızın altında herhangi bir art niyet de aramamalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim bu konuda yaptığımız bu son çağrı; tamamen “Temiz ve Şeffaf Siyasetin Oluşmasına katkıda bulunmaktan, halkımızın bilinçlenmesine ve demokrasi kültürümüzü geliştirmeye katkı sağlamaktan” öte başka bir şey değildir.

Milliyetçi Hareket Partisi ailesi olarak bizler; özellikle 17 Aralık’la başlayan süreçte Türkiye siyasetinin yozlaşmış, yolsuzluk ve rüşvet ilişkileriyle anıldığı, temiz siyaset, şeffaf belediyecilik ve emin yöneticilik konularının daha da anlam kazandığı ve bu gelişmelere paralel olarak toplum bireylerinin bu hususlarda beklentilerinin arttığı bir zaman diliminde bu konuda geçmişte olduğu gibi bu gün de aynı hassasiyetin içerisinde olduğumuzu ve bundan sonra da bu hassasiyetimizi koruyacağımızı belirtmek isterim.

Bu vesileyle; yukarıda ifade ettiğim temel kriterler ve Partimizin bu tür konulardaki hassasiyeti çerçevesinde, kamuoyu adına diğer Belediye Başkan Adayları gibi Sayın Selim YAĞCI’nın da mal varlığını açıklamasını beklediğimizi son bir kez daha bu vesileyle hatırlatmayı sorumlu aday olmanın gereği olarak belirtiyorum.

Basınımızın ilgisine ve kamuoyuna saygıyla sunarım.

 

HÜSEYİN ŞENSOY

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Editör: TE Bilişim