MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şensoy, Bilecik Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yeni bir basın açıklaması yayınladı. Şensoy Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya projenin geldiği son noktayla ilgili sorular yöneltti. Şensoy; 16 Ocak - 14 Şubat tarihleri arasında halkı bilgilendirecek ve talep toplayacak olan kentsel dönüşüm bürolarında, bu güne kadar kaç kişinin projeye onay verdiğini, onay verenlerin yüzde kaçlık bir oran oluşturduğunu ve %60’lık oranın tutturulamaması durumunda bu güne kadar harcanan paraların ne olacağını sordu. Hüseyin Şensoy’un açıklaması şöyle:

VATANDAŞ SORUYOR: SAYIN BAŞKAN’A GÜVENEBİLİRMİYİZ? 

İlimizin Cumhuriyet ve İstiklal Mahallerinde “KENTSEL DÖNÜŞÜM” yapılacağı hususunun uzun süredir Bilecik kamuoyunu meşgul ettiği, bu çerçevede ev sahibi olan vatandaşlarımızın adeta diken üstünde tutularak geceleri uykularının kaçtığı kamuoyumuzun malumudur. Bu çerçevede vatandaşlarımızın endişelerini giderecek, zihinlerindeki beklenti ve belirginsizliği karşılayacak kayda değer bir açıklamanın yapılmamış olması da bu endişeleri giderek artırmıştı.

VATANDAŞIMIZIN GÖNLÜNE SU SERPTİK

Adaylığım kesinleştikten sonra; Milliyetçi Hareket Partisi olarak noter aracılığı ile de belgelediğimiz sözümüzle “vatandaşlarımızın taleplerini karşılamayan, rızaları dışında hiçbir uygulamaya gitmeyeceğimizi ve seçilmemiz halinde vatandaşımızın tapularındaki zincir olan şerhi kaldıracağımızı” kamuoyuyla paylaştık. Vatandaşlarımız bu paylaşım sebebiyle derin bir nefes aldılar. Bu süreç yaşanırken; 16 Ocak-14 Şubat 2014 tarihleri arası bir süreç içerisinde vatandaşlarımızın konuyla alakalı bilgilendirileceği bürolar Belediye tarafından açılmıştır. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada; bu bürolarda yapılacak bilgilendirmeler sonucu kentsel dönüşüm konusunda yüzde altmış talep çıkması halinde bunun vatandaşın “ONAY TALEBİ” olarak değerlendirilmek suretiyle uygulamanın yapılacağı, bunun altında bir yüzde çıkması halinde de vatandaşın rızası dışında bir uygulama yapılmayacağı kamuoyuna deklere edilmiştir.

 

SAYIN BAŞKANIN  “U” DÖNÜŞÜ YAPMASI. SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞMEDİR

 

Bir haber sitesindeki ifadelerinde Sayın Selim YAĞCI; “Kentsel Dönüşüme başlarken de bizler bu işte sıkıntılı, şaibeye açık işler olduğunu bilebilecek siyasi olgunluğa sahibiz. Ama gerçekten ben inandığım, memleketin hayrına olabileceğini düşündüğüm bir işte benim siyasi hayatıma dahi mal olacak olursa olsun bunun sonuna kadar arkasında gitmeye hazırım. Kentsel Dönüşüm siyaseten bana kar veya zarar getirsin hiç önemli değil….” diyerek bu konudaki kararlığını kamuoyuyla paylaşmıştı. Ancak bu gün gelinen noktada “Kentsel Dönüşüm Projesinde vatandaşlarımız rızası doğrultusunda hareket edeceklerini vurgulayan Başkan Selim Yağcı, ”Projenin en başından beri söylediğimiz gibi orada oturan vatandaşlarımız projenin uygulanması ya da uygulanmamasına karar verecek dedik ve öyle de olacak. Kesinlikle bir zorlama ve mağduriyetin olmayacağını her zaman söylüyoruz. Vatandaşlarımız onay verdiği halde proje uygulanacak vermediği taktirde biz oralara yine gereken bütün hizmetleri götüreceğiz..” tarzında ifadeler kullanmaktadır.Tabiatıyla bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız ve bizler Sayın Başkan’ın bu iki farklı ve birbirine zıt görüşünden hangisine itimat edileceği merak konusudur.

Yine vatandaşlarımız merak ediyor: Eğer Milliyetçi Hareket Partisinin noter kanalıyla verdiği sözler olmasaydı Sayın Başkan “SİYASİ HAYATINA DAHİ MAL OLSA ARKASINDAN GİTMEYE HAZIRIM “ dediği bu projeden vazgeçecek miydi? Bu mahallelerde yaşayan endişeli halkımızın emeklerini koruma konusunda bizim çıkışımızın olması da ayrıca bizi sadece mutlu etmiştir. 

MAHALLE SAKİNLERİ ADINA SORUYORUZ…
 

1-      14 Şubat 2014 tarihi itibariyle sona eren bilgilendirme sürecinde kaç kişi bu uygulamaya onay vermiştir?

2-       Onay verenlerin sayısının yüzde oranı nedir? Bu oran ne anlama gelmektedir?

3-       Eğer uygulamayı iptal edecekse ki; en son yapılan açıklaması bu noktadadır. Belediyenin harcadığı yüzlerce milyar ne olacaktır? Bu miktar ne kadardır ve projenin iptali halinde halkın parası olan bu ücret firmadan geri tahsil edilecek midir?

 Bu vesileyle; “konuyu bir siyasi amaç için kullanılmamızın söz konusu olmadığını, halkımızın kendilerini yönetecek siyasilerin güven vermesini sorumlu bir Belediye Başkanı olmanın gereği” gündeme getirdiğimizi, değerli Basınımızın ilgisine ve kamuoyuna saygıyla sunarım.

 

HÜSEYİN ŞENSOY

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

 

Editör: TE Bilişim