Kıymet Aslan

MHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şensoy, öğretmenler günü münasebetiyle Edebali Ortaokulu öğretmenlerini ziyaret etti. MHP’nin öğretmenler günü etkinliğine, Hüseyin Şensoy ve eşi Figen Şensoy, MHP eski İl Başkanı Hüseyin Köymen ve eşi Şükran Köymen ve partililer katıldı. Şensoy ve beraberindekiler ilk olarak Okul Müdürü Mehmet İlkak’ı makamında ziyaret ettiler.  Ardından Edebali Ortaokulu Öğretmenler Odası’ndaki tüm öğretmenler ile bir araya geldiler. Edebali Ortaokulu’nda başlayan program, Pazartesi gününe kadar  Bilecik merkezdeki tüm okulların ziyaret edilmesiyle son bulacağı öğrenildi. Bu kapsamda Hafta sonu ise dershanelerin ziyaret edileceği bildirildi.

Şensoy, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada; “Geleceğimizin teminatı, Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla yılda bir kez de olsa hatırlama lütfunu gösterdiğimiz anlamlı bir yıldönümün içindeyiz. Böyle ifade ettim, çünkü çok ulvi ve mukaddes bir görevi ifa eden, çocuklarımızı kendilerine emanet ettiğimiz bu değerli insanlarımızı anmak ve anlamak sadece 24 Kasımlara sıkıştırılmamalıdır. Ancak bir nebzede olsa bu gün vesilesiyle öğretmenlerimizin her geçen gün artış gösteren ve büyüyen problemlerinin gündeme gelmesi de şüphesiz önem arz etmektedir.

Üzülerek ifade edelim ki; cansiperane, özverili ve her türlü takdirin üzerinde çalışan öğretmenlerimizin hala birçok sorunla mücadele ettiği ve her geçen gün bu problemlerin bir yumak gibi katlanarak büyüdüğü bir realite olarak önümüzde durmaktadır. İstikbalin sahipleri olan çocuklarımızın yetişmesinde, kişilik kazanmasında ve topluma yararlı birer birey olarak hazırlanmasında vazgeçilmez bir role sahip olan öğretmenlerimizin, ülkemizin, milletimizin ve Cumhuriyetimiz’in varlığı ve bekası açısından yüklendiği misyon ve sorumluluk her türlü takdir ve mukayesenin üzerindedir. Şüphesiz bu kutsal mesleğin mümessillerinin sorunları hızla ve olması gerektiği şekilde çözüme kavuşturulmadığı sürece, ileride telafisi mümkün olmayan sonuçların bizi beklediğini unutmamak gerekir. Nitekim gerekçesi ne olursa olsun öğretmenlerimizin mahrumiyetleri “huzursuz öğretmen, eğitimsiz öğrenci ve gerileyen ülke” realitesine her zaman karşımıza çıkaracaktır.

“Bana bir harf öğretenin kölesi olurum”  diyen Hz. Ali öğretmenlerimizi nasıl görmemiz gerektiği ve onların haklarının ödenemeyeceği hususunda önemli bir mesaj vermektedir. Cumhuriyetimizin ve Devletimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK;Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür” derken bu gün öğretmenlerimize verdiğimiz değerin analizini ve uygarlık seviyemizi daha ilerilere götürmenin referansını hatırlatmıştır.

Bütün zorluklara rağmen çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için cennet vatanımızın her köşesinde büyük bir şevk ve gayretle görev ifa eden fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte kendilerine şükran borçlu olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Bu mesleği hakkıyla ifa ederek emekliye ayrılan tüm öğretmenlerimizin emeklilik günlerinin huzur ve mutluluk içerisinde geçmesini temenni ediyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, dünyadan ahirete irtihal eden tüm merhum öğretmenlerimizi ve bu kutsal görevi ifa ederken; kahpe kurşunlara hedef olan, öğrencilerine siper olma erdemliliğini gösteren, terör saldırıları sonucu hayatlarının baharında canlarını feda eden ve mertebelerin en yücesi şehadet şerbetini içen tüm aziz öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yadediyorum. Değerli öğretmenlerimiz; gününüz kutlu olsun, ufkunuz açık olsun. Devletimiz, aziz milletimiz ve cumhuriyetimiz  ilelebet payidar olsun” dedi.                                              

 

Editör: TE Bilişim