Gamze Elmas

        Bir tek gazetemizin gündeme getirdiği ve editörümüz Cafer Elmas’ın ismiyle yayınlanan video görüntülerinin de yeraldığı ‘AK Parti aday adayı Şahin’den MHP adayı Şensoy’a gönderme: Ben birçok kişiye sorarak adaylığımı açıklamam’ haberimiz Bilecik’te gündem oluşturdu.

        AK Parti’den Belediye Başkanlığına aday adayı olan Yeminli Mali Müşavir Münür Şahin’in MHP adayı Hüseyin Şensoy’a göndermede bulunduğu açıklamalara MHP İl Başkanı Sabri Eraslan’dan cevap gelmesinin ardından Şahin yeni bir açıklama daha yaparak konuya son noktayı koymak istediğini belirtip ‘Hüseyin Şensoy kardeşimle aramıza siyaset giremez’ dedi.

        Bilindiği gibi YMM Münür Şahin, önceki gün AK Parti il binasında basın mensupları önünde hem resmi aday adaylığı başvurusunu yapmış, aday adaylığı süreci ile ilgili yaptığı açılamada da MHP’nin Belediye Başkan adayı Hüseyin Şensoy’a ilginç göndermede bulunmuştu.

        Bu haberin ardından MHP İl Başkanı Sabri Eraslandan sadece gazetemizde yayınlanan bu habere ilişkin basın açıklaması geldi.

Gelinen bu noktada İl Başkanı Eraslan’ın ve ona Cevap veren Münür Şahin’in açıklamalarını diğer   meslektaşlarımız gazetelerinde ve internet sitelerinde bizden bile önce yer vererek gazetemizin öncülüğünde haber yapma olanağı da yakaladılar.

 

        MHP İl Başkanı’nın bu açıklamasının ardından AK Parti aday adayı Münür Şahin yeni bir basın açıklaması daha yaparak gazetemiz başta olmak üzere yerel basına gönderdi.

        Münür Şahin’in yapmış olduğu basın açıklamasını da yine diğer meslektaşlarımız faydalanarak kendilerine haber sağlamak amacıyla değerlendirdiler.

        Münür Şahin’in yaptığı basın açıklamasını bir yerel internet sitesi tam olarak yayınlarken, bir gazetenin internet sitesi de gazetemiz Editörü Cafer Elmas’a teşekkür edilen bölümü çıkararak açıklamayı yayınlaması gazetemiz haberlerinden hem nasıl yararlanıldığını hem de hasetlenildiğini de tüm netliğiyle  kamuoyuna göstermiştir.

        Farkını ve öncülüğünü bir kez daha bu şekilde ortaya koyan gazetemiz siyasilerin açıklamaları ve diğer haberleriyle kamuoyunda gündemi belirlemeye devam edecek, diğer meslektaşlarımızında yararlanıp hem gazetelerinde hem de internet sitelerinde yer verecekleri haberleri oluşturmayı sürdürecektir.

        ‘HÜSEYİN ŞENSOY KARDEŞİMLE ARAMIZA SİYASET GİREMEZ’

        MHP İl Başkanı Sabri Eraslan’ın yaptığı açıklamaya AK Parti aday adayı Münür Şahin cevap göndererek bu konunun artık burada kapanmasını istediğini belirtti.

        Şahin, başvurusu sırasında yaptığı açıklamalarının bir kısmından yola çıkılarak yapılan yorumların kendisini fazlasıyla üzdüğünü belirterek, ‘MHP İl Başkanı Sn.Sabri Eras-lan'ın amacını aşan beyanı da zorunlu bir açıklama ile konuyu kapatmamı gerektirmiştir. Umarım bu açıklamam ile artık konu tekrar gündeme gelmez’ dedi.

        Cesaretle hizmet için yola çıktığını, MHP’de dahil olmak üzere diğer partilerden de değişik dönemler için teklif almış birisi olarak sırf AK Parti’yi tercih ettiği için kendisine vurulmak istendiğini belirten Münür Şahin, ‘hayatta kimseyle küs olmamış yapımla bana siyasi etiği falan anlatmaya kalkmayın, 1980 öncesinde öğrencilik dönemi yaşamış bir kişiye had falan bildirmeyi denemeyin’ dedi.

        MHP İl Başkanı Sabri Eraslan’a, ‘İl Başkanı olarak reklamını yaptın ve seni şimdi herkes daha iyi tanıdı. Saygı duyduğum camian ve bir çok dostum arkadaşım nedeniyle konu burada bitsin istiyorum. Benle tartışacaksan il başkanı olarak, varsa hedefinde 2023 yılında nasıl bir Bilecik hedefliyorsun bunu görüşelim, bunu tartışalım sn Başkan. Saygı duyduğum bir çok MHP’li dos-tum hatırına konuyu burada kapatıyorum’ diyen Münür Şahin, MHP İl Başkanı Eraslan’ın açıklaması karşısında Milletvekili Bahattin Şeker'e de çağrıda bulundu. Şahin, “Sn.Hüseyin Şensoy kardeşime ve tüm adaylara tekrar başarılar dilerken çok değer verdiğim siyasetin üstadı ve şirketlerinin YMM'liğini yaptığım değerli bakanımız, milletvekilimiz sn Bahattin Şeker'den de konun şova dönüştürülmemesi için gereğini arz ediyorum” dedi.

        Münür Şahin’in basın açıklaması şöyle:

Bilecik Belediye Başkan adaylığına başvurum sırasında,yaptığım acıklamalarımın bir kısmından yola cıkılarak yapılan yorumlar beni fazlasıyla üzmüştür.MHP İl Başkanı sn.Sabri Eraslan’ın amacını aşan beyanı da zorunlu bir acıklama ile konuyu kapatmamı gerektirmiştir.Umarım bu acıklamamla ile artık konu tekrar gündeme gelmez.

1-Sn Hüseyin Şensoy meslektaşım ve cok yakın abi kardeş ilişkisi içinde olduğumuz,ailece görüştüğümüz kardeşimdir.MHP den adaylığına en cok sevınen ve kendısı hakkında Bilecik siyasetinin duayeni cok değer verdiğim eski bakanımız,milletvekilimiz sn.Bahattin Şeker’e partinize ve ilimiz siyasetine cok önemli katkısı olan bir kardeşim Hüseyin,inşallah ikna edersiniz demiş kişiyim.

2-Tüm siyasi partilere saygı duyan kişilik yapımla haddimi aşan yorumlarda da bulunmam.Kendim için duymak istemediğim bir şeyi başkası için konuşmam.Ama Blecik sevdalısıyım,Bilecik ekonomisini en iyii bilen kişilerden biri olarak düşüncelerimi,hedeflerim her zaman kamuoyuyla paylaşmışımdır.Tartışmalara konu olan konuşmamıda bu anlamda izah etmek isterim;

Bilecik’te sürekli göz önünde bulunan sanayicisi,calışanı,spor camiası,siyaset camiası,cami cemaiti ve bir yığın alanda faal olan bir kardeşiniz veya büyüğünüzüm.Her dönemde doğaldırki siyasiler konularında başarılı olmuş kişileri kendi partilerinde ve aralarında görmek isterler.Halk da,secmende böyle ister.Bende diğer dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de benzer teklifler aldım,yoğun siyasete girme baskısıyla karşılaştım.Sonucta halkta,secmende,cevremde oluşan bu baskı sonucu siyasete girmeye karar verdim.Bu düşüncem içinde hizmette verebilme acısından düşüncelerime en yakın gördüğüm AK Partiye üye oldum ve Bilecik Belediye Başkanlığı aday adaylığımı acıkladım.Sonucta bu bir hizmet yarışıdır ben cesaretimle bu yarışın içine girdim.Sonucu ne olursa olsun buna saygı duyar 10 yıl diye sınırladığım siyasi hayatı AK Partide bu sürenin sonunda sonlandırırım.

Değerli kardeşim Hüseyin Şensoy’un aday olma bicimi benim eleştireceğim bir konu olamaz.Ben sadece bu konuda kendımden sorumluyum.Ben sadece kendı aday olma bicimimi acıkladım.Acıklamamın tamamı okunduğunda bu görülecektir.Ama tabiî ki basınında en büyük özelliği konuşmlar içinde gündem yaratacak kısımlarını alıp okuyucuya sunmaktır.Bu konuda da Cafer kardeşimi kutluyorum.Umarım o da,yazıda amacına ulaşmıştır.Bu konuda gündem yarattığı içinde kendisine teşekkür ediyorum.

Sn.İl Başkanımızın bu vesile ile yaptığı acıklamaya yukarda olayı acıklayarak yanıt verdim.Ama bu vesile ile kendisine ortamı germemesi acısından da bir kac söz söylemek isterim;

Ertuğrulagazi Lisesi Fen bölümü mezunu,Marmara Ünüversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesini birincilikle bitirmiş,Aynı ünüversitede lisansütü yapmış,Koc Grubunda 21 yıl üst seviye yöneticilik yapmış,Bilecik SMMMO üyeleri içinde sınavla YMM olmuş tek kişi olarak görev yapan,uzun yıllar futbol oynamış,kulup başkanlıkları yapmış,OSB,Ticaret odalarında danışmanlık,en yüksek kurumlar vergisi ödeyen şirketlerin YMM liğini yapan.ilimizde en yüksek vergi ödeyenler sıralamasında 3.olan,2000 de hacca gitmiş,6-7 sefer umreye gitmiş,cami cemaatinin saygı duyduğu bir kardeşiniz veya abinizim.Önce beni bu özelliklerimle tanıyor olmanızı beklerdim.

Cesaretle bir hizmet için yola cıktım,partiniz dahil diğer partilerden de değişik dönemler için teklif almış içinizden bir değer olarak sırf AK Partiyi tercih ettim diye vurmayın.Hayatta kimseyle küs olmamış yapımla bana sıyasi etiği falan anlatmaya kalkmayın,1980 öncesinde öğrencilik dönemi yaşamış bir kişiye had falan bildirmeye denemeyin,İl başkanı olarak reklamını yaptın ve seni şimdi herkes daha iyi tanıdı.Saygı duyduğum camian ve ve bir cok dostum arkadaşım nedeniyle konu burada bitsin istiyorum.Benle tarışacaksan il başkanı olarak,varsa hedefinde 2023 yılında nasıl bir  Bilecik hedefliyorsun bunu görüşelim,bunu tarışalım sn başkan.Saygı duyduğum bir cok MHP li dostum hatırına konuyu burada kapatıyorum.

Sn.Hüseyin Şensoy kardeşime ve tüm adaylara tekrar başarılar dilerken.Cok değer verdiğim siyasetin ustadı ve şirketlerinin YMM liğini yaptığım değerli bakanımız,milletvekilimiz sn Bahattin Şeker’den de konun şova dönüştürülmemesi için gereğini arz ediyorum.

Unutmayalımki önce öleni geride kalanlar kaldıracak.Birbirimizin ardından güzel sözler söyleyecek izler bırakalım.Amacı dışında gereksiz bu tartışma sırasında üzdüğüm varsa hakkını helal etsin,ben cok üzüldüm ama il başkanımız dahil herkese hakkımı helal ediyorum.Allah her şeyi bilen ve görendir.

Saygılarımla,

Münür Şahin

Editör: TE Bilişim